Ľubomíra Karmanová Šport

V Lučenci sa rozhorel olympijský oheň: Súťažiť bude takmer stovka malých olympionikov

Olympijský oheň sa v Lučenci rozhorí už po 19. krát. V šiestich disciplínach si svoje športové sily zmeria takmer stovka súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa rozhorel olympijský oheň: Súťažiť bude takmer stovka malých olympionikov
Zdroj: TASR

Odštaroval v poradí 19. ročník Okresnej olympiády detí materských škôl v Lučenci. Ako informovala riaditeľka podujatia Jana Bartošová, miestom konania detskej olympiády je areál Základnej školy L. Novomeského na Sídlisku Rúbanisko. Organizátorom akcie je Materská škola na ulici Dr. Hertza v spolupráci s Mestom Lučenec a Olympijským klubom Lučenec.

"Cieľom detskej olympiády je podporovať zdravie a pohybový rozvoj detí a oboznámiť ich s tým, ako to vyzerá na skutočných olympijských hrách. Do aktuálneho ročníka máme prihlásených 13 materských škôl z Lučenca a okolia, celkovo bude súťažiť 95 detí,“ povedala riaditeľka.

Ako ďalej spomenula, organizátori sa snažili celú akciu naplánovať tak, aby deťom čo najviac pripomínala skutočnú olympiádu. „V úvode nebude chýbať slávnostný program a nástup súťažiacich. Za sprievodu hymny budú niesť olympijskú vlajku aj olympijský oheň. Nepôjde však o skutočnú horiacu pochodeň, iba o atrapu,“ uviedla Bartošová.

Športové zápolenia budú prebiehať na niekoľkých stanovištiach. „Na nich budú deti súťažiť v disciplínach ako hod kométkou a kriketovou loptičkou, skok do diaľky, beh pomedzi prekážky, štafetový beh a šprint,“ vymenovala riaditeľka. Víťazi jednotlivých disciplín dostanú medaily, diplomy a vecné ceny v podobe hračiek. „Odovzdáme im ich na skutočnom stupni víťazov, aby ich zážitok bol čo najreálnejší,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM