Správy

V Lučenci sa výrazne menia autobusové spoje, niektoré sú oddnes zrušené

Cestovné poriadky autobusových a vlakových spojov sa od 10. decembra upravia. Ak dochádzate do práce či do škôl autobusmi alebo vlakmi, skontrolujte si zmeny.

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa výrazne menia autobusové spoje, niektoré sú oddnes zrušené
Zdroj: Boris Macko

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., informuje na svojom webe o celoštátnej zmene cestovných poriadkov v prímestskej doprave, mestskej hromadnej doprave a v medzinárodnej doprave.

Cestujúci by si mali pozrieť, či nenastala úprava na ich linke a tým predišli možným nepríjemnostiam.

Aj nové spoje

Zmeny boli zrealizované na základe podnetov, žiadostí a racionalizácie dopravného procesu. K úpravám došlo vo všetkých dopravných spoločnostiach.

Na mnohých linkách SAD Lučenec zavádza nové spoje, na iných sa menia časy, niektoré premávajú iba počas vyučovania a niektoré na základe rozhodnutia BBSK sú zrušené. Všetky zmeny nájdete tu.

V OBRAZOCH: Zrekonštruovaná autobusová stanica v Lučenci
20
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Zmena aj pri vlakoch

Štátny vlakový dopravca Železničná spoločnosť Slovensko avizuje od nedele zrýchlenie cestovania spustením 160-kilometrovej rýchlosti na trati medzi Bratislavou a Púchovom.

Jazda z Bratislavy do Žiliny sa cestujúcim v rýchlikoch skráti o 15 minút. Spoločnosť zároveň zavedie priame vlakové spojenie Košíc a Viedne. Obnovia sa tiež vlaky na trase medzi Bratislavou-Petržalkou a maďarskou Rajkou.

Zmeny od zimnej úpravy cestovných poriadkov prinesie aj súkromný vlakový dopravca RegioJet. Posilní napríklad priame vlakové spojenie na trase Praha – Bratislava a späť o tretí pár vlakov.

Zároveň bude mať nočný vlak na trase Praha – Košice predĺženú trasu do Trebišova, Michaloviec a Humenného na východe Slovenska.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM