Michaela Mozolányová Rôzne

V meste na nás dozerá 8 kamier: Tie pristihli mladíkov, ako močia do vypustenej fontány

Na bezpečnosť v uliciach nášho mesta pemanentne dozerá kamerový systém, ktorý pozostáva zo siete 8 kamier. Za rok pomohol polícii odhaliť viac ako 102 priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku V meste na nás dozerá 8 kamier: Tie pristihli mladíkov, ako močia do vypustenej fontány
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe vlastných analýz má Mestská polícia v Lučenci vytypované rizikové miesta, ktoré sú monitorované mestským kamerovým systémom. Jedná sa napríklad o centrum mesta a Námestie republiky. V súčasnosti mestský kamerový systém disponuje 8 kamerami. „Systém kamier bol v Lučenci spustený do prevádzky v októbri v roku 2005, kedy boli uvedené do prevádzky 2 kamery,“ informovala Dana Domoková z Mestskej polície v Lučenci.

Pomohli aj pri vraždách

Prítomnosť kamier podľa polície jednoznačne prispieva k zvýšeniu našej bezpečnosti v meste. „Pomocou kamier bolo v roku 2013 riešených 102 priestupkov znečisťovania verejného priestranstva, budenia verejného pohoršenia, ako aj ničenia mestského majetku,“ povedala. Mestská polícia však podľa jej slov úzko spolupracuje aj s Policajným zborom SR, ktorý využíva kamerový systém aj pre svoje potreby. „Systém kamier pomohol napríklad aj pri zisťovaní páchateľov dvoch vrážd, ktoré sa v minulosti v Lučenci stali.“

Príslušníci MsP v Lučenci však pomocou kamier zaznamenali aj kuriózny prípad, kedy mladíci na námestí močili do vypustenej fontány. „Po príchode hliadky na miesto dostali vedrá, napustili si vodu a vlastnoručne znečistenie odstránili,“ povedala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM