Ľubomíra Karmanová Samospráva

V meste pribudli štyri nové merače: Pozrite, na ktorých uliciach

Mesto z dôvodu zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky pristúpilo k umiestneniu nových meračov rýchlosti v niektorých lokalitách. Pri ich umiestňovaní zohľadňovalo podnety od občanov.

Ilustračný obrázok k článku V meste pribudli štyri nové merače: Pozrite, na ktorých uliciach
Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom k zvýšeniu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky v meste Lučenec, radnica pristúpila k umiestneniu nových meračov rýchlosti. „V meste Lučenec pribudli v tomto období 4 merače rýchlosti,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Na ulici B. Němcovej pri parku pribudli dva nové merače a dva aj na ulici M. Rázusa. „Umiestnenie bolo konzultované a odsúhlasené Okresným dopravným inšpektorátom v Lučenci,“ uviedla hovorkyňa. „Merače boli umiestnené na uvedených miestach aj z toho dôvodu, aby účastníkom cestnej premávky bolo zvýšené povedomie na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, a to najmä dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti v obci,“ dodala.

Pri umiestnení Mesto zohľadňovalo viacero faktorov a to hlavne podnety občanov na nerešpektovanie rýchlosti na komunikáciach s vysokou pravdepodobnosťou kolízii s chodcami. Prostriedky na merače v hodnote 7 999 euro Mesto čerpalo z mestského rozpočtu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM