Rôzne

V niektorých častiach sídlisk Rúbanisko I. a II. sú kontajneroviská úpln

Ilustračný obrázok k článku V niektorých častiach sídlisk Rúbanisko I. a II. sú kontajneroviská
úpln
Zdroj: Dnes24.sk

V niektorých častiach sídlisk Rúbanisko I. a II. sú kontajneroviská úplne oplotené a dajú sa zamknúť, inde sú pod strieškou, niekde zase len stoja pod holým nebom. Mesto tvrdí, že robí všetko pre to, aby boli miesta pre kontajnery ohradené oplotením, ktoré sa dá zamknúť. S tým súvisia aj ďalšie problémy.

„Chcem sa spýtať, kedy mesto dokončí stanovištia kontajnerov na Rúbanisku I. a II.? Situácia je taká, že pri kontajneroch je neporiadok,“ apeloval na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanec Jozef Oravec.

„Pravda je taká, že kontajnery niekedy bývajú preplnené, prípadne ich obsah niekedy vyhádžu neprispôsobiví spoluobčania. Okolie potom tak aj vyzerá. Keby boli oplotené a zamknuté, bol by väčší poriadok,“ myslí si Marek z Rúbaniska II.

Primátorka Alexandra Pivková tvrdí, že problém nie je len v neohradených kontajneroch. „Trvám na tom, že niektorí občania robia okolo kontajnerov neporiadok. Navyše nedokážeme za dva roky vyriešiť oplotenie všetkých kontajnerových stanovíšť,“ argumentuje primátorka. Dodala, že s projektmi riešenia kontajnerových stanovíšť začalo mesto v roku 2012. „Prostriedky sa prečerpali na tie účely, ktoré boli dohodnuté.“

Pozrite si stanovištia kontajnerov na sídliskách Rúbanisko!

Kontajneroviská na Rúbanisku vyzerajú naozaj rôzne
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM