Ľubomíra Karmanová Správy

V Rimavskej Sobote na vážnu nôtu: Zaznejú diela Hummela a Schuberta

Nielen milovníkom vážnej hudby je určené podujatie z cyklu Hudobná jeseň. Profesionálny hudobníci zo združenia Collegium Wartberg priblížia návštevníkom diela Johanna Hummela a Franza Schuberta.

Ilustračný obrázok k článku V Rimavskej Sobote na vážnu nôtu: Zaznejú diela Hummela a Schuberta
Zdroj: TASR

Koncert vážnej hudby, venovaný dielam Johanna Nepomuka Hummela a Franza Schuberta, sa bude konať v utorok 6. októbra o 19.00 h v rímskokatolíckom kostole sv. Jána Krstiteľa na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. O podujatí informovala Katarína Zsélyiová z Mestského kultúrneho strediska Rimavská Sobota.

„Diela oboch týchto umelcov predstavia interpreti zo združenia Collegium Wartberg v zložení Dalibor Karvay, Zuzana Bouřová, Jozef Podhoranský, Ján Krigovský a Eva Cáchová,“ uviedla Zsélyiová a dodala, že koncert je už tretím podujatím tohtoročnej Hudobnej jesene v meste. „Koncerty vážnej hudby v rámci cyklov Hudobná jar a Hudobná jeseň organizujeme každý rok, máme na to vypracovaný projekt,“ priblížila.

Collegium Wartberg je občianske združenie, v ktorom sa združujú profesionálni sólisti, hudobníci, speváci, tanečníci a členovia slovenských, ale i zahraničných orchestrov a hudobných telies. Jeho zakladateľom je umelec a kontrabasista Ján Krigovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM