Ľubomíra Karmanová Správy

V susednej nemocnici už chytíte aj WiFi: Onedlho pribudne aj špeciálna apka, na čo bude slúžiť?

Samozrejmosťou v nemocnici v susednom okrese je po novom WiFi pripojenie, ktoré má pacientom spríjemniť dni v nemocničnej izbe. Pribudnúť ale majú i mobilné medicínske služby.

Ilustračný obrázok k článku V susednej nemocnici už chytíte aj WiFi: Onedlho pribudne aj špeciálna apka, na čo bude slúžiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Sieť nemocníc Svet zdravia v piatok (27.11.) centrálne spustila internetové pripojenie WiFi vo všetkých lôžkových izbách v niekoľkých nemocniciach. Internetové pripojenie skvalitní pobyt pacientov aj v rimavskosobtoskej nemocnici.

WiFi už frčí

Bezplatná WiFi je dostupná v každej izbe na lôžkových oddeleniach v dvanástich regionálnych nemocniciach a z pohľadu komfortu predstavuje nový sieťový štandard. Pacienti majú vďaka nej možnosť zostať v kontakte s vonkajším svetom, spojiť sa so svojimi blízkymi a celkovo vyplniť čas a spríjemniť hospitalizáciu. Bezdrôtové internetové pripojenie bude môcť využívať na služobné účely aj zdravotnícky personál.

,,Na základe výsledkov pacientskych prieskumov je zrejmé, že najmä mladší pacienti chcú byť online aj počas hospitalizácie," Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete regionálnych nemocníc Svet zdravia.

Pribudne aplikácia pre lekárov

Sieť nemocníc v súčasnosti pracuje aj na prvých mobilných medicínskych službách. Povinnou výbavou našich lekárov sa majú stať mobilné aplikácie.

,,Pracujeme na vývoji mobilných aplikácií, vďaka ktorým budú mať lekári na oddeleniach online prístup k zdravotným dátam pacienta. Potrebné informácie budú mať tak vždy poruke," vysvetlil hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM