Ľubomíra Karmanová Správy

Vandali si zobrali na mušku artézsku studňu: Reakcia mesta na seba nenechala dlho čakať

Vynovená artézska studňa je zrejme lákadlom nielen pre milovníkov vody, ktorú si domáci obľúbili. Posledne zlákala aj vandalov, ktorí vodný výpust zničili tak, že napustiť vodu do fľaše bol problém.

Ilustračný obrázok k článku Vandali si zobrali na mušku artézsku studňu: Reakcia mesta na seba nenechala dlho čakať
Foto: Lacko Bottos

Vynovená artézska studňa na Komenského ulici v Lučenci sa stala terčom vandalov, ktorí si tu zrejme dokazovali svoju silu. Kovový výpust zničili tak, že napustiť vodu do fľaše bol riadny problém. Na túto situáciu nás upozornil čitateľ Laco. „Najlepšie bolo, keď bola jedna hrubá rúra. Nikto sa toho nechytil,“ myslí si všímavý čitateľ.

O poškodení studne sa dozvedela aj radnica. „K poškodeniu došlo 20.08.2015, čo oznámil telefonicky anonym Mestskej polícii,“ informovala hovorkyňa Mesta Michaela Hrnčiarová.

„Páchateľ zatiaľ nie je známy. Na kovovom výpuste studne vznikla škoda vo výške 250 EUR,“ uviedla.

Mesto na situáciu zareagovalo okamžite a už na druhý deň, mohli smädní Lučenčania využívať artézsku studňu bez problémov. „Mesto zhotovilo nový výpust, ktorý sa osadil hneď na druhý deň dňa 21.08.2015, čím bol pre verejnosť zabezpečený odber vody. Nový výpust je zhotovený v masívnejšom prevedení, aby sa eliminovalo jeho poškodenie,“ vysvetlila hovorkyňa.

Proti podobným incidentom a poškodzovaniu majetku, má Mesto v pláne bojovať. „Mesto nabáda ľudí k výchove a osvete a plánuje inštaláciu ďalších kamier,“ dodala na záver Hrnčiarová.

Artézska studňa sa stala terčom vandalov
2
Galéria
Foto: Lacko Bottos
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM