Boris Macko Kultúra

Veľký prázdninový PREHĽAD: Top 10 letných akcií v Lučenci a okolí

Letné prázdniny sa začali a určite už hľadáte program, ktorý zabaví nielen vaše ratolesti. Prinášame vám 10 tipov z redakcie, ktoré sa v Lučenci a jeho blízkosti oplatí zažiť!

Ilustračný obrázok k článku Veľký prázdninový PREHĽAD: Top 10 letných akcií v Lučenci a okolí
Foto: Boris Macko

ARON GRÜNHUT

3. júla až 21. augusta, Synagóga

Výstava o bojovníkovi za ľudské práva a záchrancu Židov. Na Slovensku neznámy, no v zahraničí uznávaný. Počas II. svetovej vojny sa mu podarilo zachrániť viac ako tritisíc Židov, boli medzi nimi aj deti.

DIVADLO Z DOMČEKA – JANO HRAŠKO

16. júla, 16.00, Mestský park

Hlavne rodiny s deťmi môžu stráviť príjemné letné popoludnie aj na milom rozprávkovom predstavení. Krásnou kulisou bude prostredie Mestského parku. Vstup je voľný.

IPEĽSKÝ BEH LUČENEC – RAPOVCE

23. júla od 18.00

Športové letné podujatie pre všetkých milovníkov behu. Dĺžka trate 8 kilometrov je určená aj pre rekreačných bežcov. Štart je v Lučenci pred Divadlom B. S. Timravy, cieľ na futbalovom ihrisku v Rapovciach.

NOVOHRADSKÝ FOLKLÓRNY FESTIVAL

30. júla od 18.00, amfiteáter v Mestskom parku

Už vyše 20 rokov patrí posledný júlový víkend v Lučenci folklóru. V krásnom programe pod názvom „Pozdrav Novohradu“ sa predstaví množstvo súborov i sólistov. Najväčším ťahákom bude určite SĽUK z Bratislavy, no kvalitný program sľubujú aj folklórne súbory Zobor z Nitry, či Heľpan z Heľpy.

GRĚCKO NA ÚSVITE DEJÍN

Do 31. júla, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Archeologická výstava venovaná obdobiu starovekého Grécka. Je to jedinečná možnosť spoznať v regióne Novohradu jedinečnú starovekú civilizáciu, ktorá je kolískou kultúrnej Európy.

PIKNIKIÁDA

13. augusta od 15.00, altánok v Mestskom parku

Deky, košíky plné všakovakých dobrôt, príjemné letné popoludnie, pohoda a skvelý program. To všetko je prísľubom dobrej nálady. Príďte piknikovať na tretiu Piknikiádu do nádherného lučenského parku. Pre deti sú nachystané rozprávkové divadelné predstavenie Princ Bajaja v podaní Divadla z domčeka. Bude aj živá hudba, a skvelý DJ namieša ten správny piknikovýhudobný koktail. Rôzne piknikové hry ako bedminton, volejbal, lietajúci tanier a ďalšie sú povolené.

NOVOHRADSKÝ MARATÓN

20. augusta od 15.00, Námestei republiky

Pre fanúšikov športu a behu zvlášť bude určite lákadlom toto podujatie. Zaujímavosťou je, že ide o prvý ročník cezhraničného maratónskeho behu, ktorý spojí dve mestá v rôznych štátoch. Štarzt je na Námestí republiky v Lučenci a cieľ v Šalgottarjáne.

V. LUČENSKÉ HODOVANIE

Od 17. do 21. augusta, od 8.00, Námestie republiky, Mestský park, Masarykova ulica, Kubínyiho námestie

Vyvrcholenie Lučenského kultúrneho leta sľubuje bohatý program. Hlavným účinkujúcim bude David Koller a jeho skupina. Okrem toho sú pripravené rôzne koncerty, divadelné predstavenia, pivný festival, jarmok a ďalšie atrakcie.

IX. LUČENSKÝ HAVKÁČ

28. augusta, od 10.00, vodná priehrada Ľadovo

Výstava štvornohých miláčikov bez „papierov“. Obľúbené podujatie ktoré už jedenásť rokov dokazuje že aj „oriešky“ sú krásne a inteligentné psy.

ZBERATEĽSKÉ BURZY STAROŽITNOSTÍ A KURIOZÍT

28. augusta, od 7.00, Mestská tržnica, Vajanského ulica, Lučenec

Prázdniny sa dajú zakončiť aj na burze starožitností. Ktokoľvek môže prísť predať, kúpiť, či vymeniť historické, či zberateľské predmety z čias viac, či menej minulých a rôznych zberateľských odborov. Občas sa nájdu aj rôzne kuriozity a preto sa oplatí prísť a zažiť jedinečnú atmosféru burzy.

Čítajte tiež:

Prvý júlový víkend v Lučenci a okolí: Poradíme vám 7 akcií na voľné dni

Minijarmok, regionálne jedlá a hlavne veľa hudby. Fiľakovo bude hostiť jedinečný festival

Foto: ilustračné

Letné akcie v Lučenci v OBRAZOCH
3
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM