Michaela Mozolányová Od Vás

Veľký úspech študentiek z Lučenca: Na medzinárodnej súťaži bodovali dvoma prvými miestami!

Hoci tento rok sa konal už piaty ročník medzinárodnej súťaže „Vítejte u nás“ v Českých Budejoviciach, pre SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci bola účasť v súťaži premiérová. Aj napriek tomu obstáli naše žiačky v dvoch súťažných kategóriách najlepšie!

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech študentiek z Lučenca: Na medzinárodnej súťaži bodovali dvoma prvými miestami!
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž „Vítejte u nás“ ktorá sa konala od 11. do 13. júna 2014 v Českých Budejoviciach, bola určená žiakom stredných škôl so zameraním na cestovný ruch, hotelierstvo a gastronómiu. „Hoci tento rok sa konal už piaty ročník tejto súťaže, pre našu školu bola táto účasť premiérová, a hneď veľmi úspešná,“ informovala majsterka odborného výcviku, Lucia Spodniaková. Súťaže sa zučastnili žiačky tretieho ročníka študijného odboru pracovník marketingu so zameraním na cestovný ruch Júlia Hricová a Jessica Gujdová zo SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci.

Organizátorom súťaže bola Středná škola obchodní v Českých Budejoviciach. Svojim rozmerom sa súťaž radí k najväčším súťažiam tohto typu v celej Českej republike, a zúčastňujú sa jej stredné školy z Českej republiky, Slovenska i Rakúska. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, pričom obidve boli povinné. Prvá kategória niesla názov „Přijeďte k nám, přijeďte za písničkou“ a úlohou súťažného družstva bolo vytvoriť pozvanie na miesto, o ktorom sa zmieňuje ľudová pesnička typická pre región či mesto, z ktorého škola prichádza.

Porota hodnotila prezentáciu v cudzom jazyku aj profesionalitu vystúpenia

V druhej kategórii, ktorá nasledovala v piatok 13. júna predstavili naše študentky smaltovníctvo ako spoločný znak pre oba regióny. „Počas dvojdňovej súťaže odborná porota starostlivo sledovala všetky prezentácie a hodnotila ich podľa viacerých kritérií. Napríklad prezentáciu v cudzom jazyku, profesionalitu vystúpenia, originalitu a nápaditosť predstavenia, techniku reči a výrazové hľadiská hovoreného prejavu či v neposlednom rade aj reakciu na otázky a vecnosť pri komunikácii s porotou,“ povedala Lucia Spodniaková.

Študentky z Lučenca, Júlia Hricová a Jessica Gujdová v obidvoch spomínaných kategóriách obstáli najlepšie spomedzi všetkých zúčastnených škôl, za čo im odborná porota udelila zaslúžené prvé miesta. „Náš lučenecký tím dostal pomenovanie „skokan súťaže“, keďže na premiérovom vystúpení si hneď vybojoval obidva prvenstvá,“ dodala Lucia Spodniaková, ktorá žiačky ako majsterka odborného výcviku na súťaž pripravovala a sprevádzala spolu s ich triednym profesorom Mgr. Igorom Kokavcom.

Foto: Lucia Spodniaková

Žiačky z Lučenca na medzinárodej súťaži- České Budejovice
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM