Eliška Šándorová Rôzne

VIDEO: Lučenecká skupina hľadačov duchov „skončila“ na psychiatrii

Skupinu GHOST ACTIVITY Lučenčania a fanúšikovia paranormálnych javov dobre poznajú už nejaký ten čas. Rozrástli sa o nových členov i zážitky. Prezradili aj ochranný rituál!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Lučenecká skupina hľadačov duchov „skončila“ na psychiatrii
3
Galéria
Zdroj: Ghost Activity

Naposledy sme o triu mladých Lučenčanov písali v novembri 2017. Vtedy GHOST ACTIVITY mala troch členov a čerstvé nočné zážitky z hľadania resp. kontaktovania duchov v opustenom lučeneckom internáte, ktorý lákal v minulosti aj iné skupiny. Skupina sa rozhodla preskúmať aj iné časti Slovenska, pozrieť sa chcú aj do zahraničia. Rozrástla sa i o nežnejšiu polovičku.

Noví členovia i technika

„Pribudla Klaudia Nosáľová a Tomáš Truong. Disponujeme aj kvalitnejšou technikou ako sú napr. Spirit boxy SB7, ktoré prepínajú rádiové vlny a pomocou toho zachytávajú elektromagnetickú vlnu ducha, ktorý by chcel snami komunikovať,“ hovorí Samuel Pauer.

Chalani investovali do prístrojov a využívajú napríklad digitálny rekordér, ktorý zachytí to, čo voľne nepočuť – teda hlas alebo zvuk mimo naše vnímanie.

„Pomocou toho sa nám podarilo zachytiť napríklad v Štiavnických baniach v opustenom dome hlas mŕtveho nemeckého vojaka, ktorý oslovil Klaudiu menom a nazval Sergeja, ktorý má ruské korene, židom,“ menuje čerstvé zážitky Samuel.

Zdroj: YouTube.com

Skončili na psychiatrii

Novú techniku si skupina otestovala už aj mimo Lučenca. Skupina sa vybrala na hrad Divín. Mali so sebou plnospektrálnu kameru s nočným videním na zachytenie svetelnej anomálie či postavy, ktoré nie sú voľným okom viditeľné.

„Touto technikou sa môžeme popýšiť ako jediní na Slovensku,“ hovorí s úsmevom Samuel. Chalani skončili nakoniec na známom psychiatrickom mieste na Slovensku.

„Pezinok sme si vybrali preto, lebo toto miesto patrí medzi najstrašidelnejšie miesta u nás. Zachytili sme tam hlasy mŕtvych. Pred každým vyšetrovaním si dávame na čelo svätenú vodu na ochranu vlastných duší,“ hovorí Samuel o „rituálnej“ ochrane.

Ak ste fanúšik tejto skupiny a zaujímajú vás ich „výlety“ do sveta paranormálnych javov, ich videá nájdete aj tu:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM