Eliška Šándorová Rôzne

VIDEO: Mladý Lučenčan fascinujúco zachytil naše mesto, a veru máme čo ukázať!

Ak si myslíte, že v Lučenci "nič nové nie je", možno sa mestom už len rutinne prechádzate. Iba osemnásťročný rodák sa postaral o to, aby sme videli aj nevídanú krásu nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Mladý Lučenčan fascinujúco zachytil naše mesto, a veru máme čo ukázať!
Zdroj: Peter Hudec

Náš čitateľ Peter Hudec (18) nepatrí k tým, ktorí „nečinne“ vysedávajú na sociálnych sieťach. Internet využíva kreatívne a už tri roky ho zaujíma aj tvorba videí. Trištvrte roka sa doslova potuloval po meste a okolí a snažil sa zachytiť aj to, čo si už možno ani nevšímame.

„K môjmu najnovšiemu výtvoru LUČENEC 2017 ma inšpirovali podobné videá zo zahraničia. S videom som chcel dosiahnuť to, aby aj "cezpoľní“ videli krásy nášho mesta a jeho blízkeho okolia," hovorí Peter.

V takmer päťminútovom videu môžeme vidieť napríklad zrekonštruovanú synagógu, staré mestské domy v centre mesta, mestský park či nočnú premávku.

Aj vďaka šikovnosti mladých ľudí, akým je aj Peter, sa na mape Slovenska resp. rýchlosťou virtuálneho sveta, môžeme takto zviditeľniť. A možno presvedčíme aj tých, ktorí v Lučenci nikdy neboli, že aj naše malé mestečko má svoje čaro…

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM