Krimi

VIDEO: Polícia zverejnila detaily streľby: Muž má dlhý zoznam trestov a kriminálnu minulosť!

Polícia zverejnila viac informácii o vodičovi - nevodičovi, po ktorého aute strieľala. Nikdy nemal vodičák, v aute mal drogy a na krku vážne obvinenia!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Polícia zverejnila detaily streľby: Muž má dlhý zoznam trestov a kriminálnu minulosť!
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Policajná hliadka v Lučenci spozorovala v piatok večer osobné vozidlo BMW, ako pri obci Vidiná bezdôvodne mení smer jazdy, miestami aj do protismeru a ohrozuje ostatných vodičov.

Vodič na svetelné, zvukové a neskôr ani na varovné výstrely polície nereagoval. Ako uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová, policajti opakovane vyzývali vodiča na zastavenie.

Vodič následne nabúral do oplotenia rodinného domu a vzápätí do idúceho vozidla. Ani dve nehody ho nezastavili a v bezohľadnej jazde pokračoval ďalej.

Ohrozoval život iných

„Po prejdení obcí Kalinovo a Veľká Ves policajt použil druhý varovný výstrel do vzduchu, pričom vodič opäť nereagoval,“ pripomenula. Potom policajt použil zbraň a dvakrát vystrelil do oblasti pneumatík.

Po týchto výstreloch asi kilometer za obcou Veľká Ves vodič vozidla náhle zastavil. „Počas toho, ako sa policajti blížili k zastavenému vozidlu, bolo jasne a zreteľne vidieť, ako sa dve osoby na predných sedadlách medzi sebou vymenili,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

Kriminálnik

Na vozidle BMW bolo zistené poškodenie od strely v zadnej časti karosérie pod kufrom. Vo vozidle sa nachádzali 38-ročný Branislav z Tuhára a 21-ročná žena bytom Mučín.

„Varovný výstrel je jedným z najdôraznejších donucovacích prostriedkov polície. Pre osobu, proti ktorej sa použije, znamená, že v prípade neuposlúchnutia bude nasledovať streľba,“ uviedol k prípadu riaditeľ KR PZ v Banskej Bystrici Štefan Šurka, ktorý týmto apeluje aj na verejnosť, aby rešpektovala právomoci polície.

Muž je pre políciu známy, má za sebou viaceré tresty. Ako informuje k prípadu polícia, nikdy nemal vodičák, v minulosti bol súdne trestaný za jazdu bez vodičáku, dostal 20-mesačný zákaz šoférovať, ktorý porušil a tak ho dostal na 48 mesiacov.

Teraz ho porušil opäť a, našťastie, nikoho svojou bezohľadnou jazdou nezranil a nezabil. V aute sa našli aj drogy. Obvinený bol v minulosti trestaný na Slovensku a v zahraničí za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť.

Viac o prípade informuje riaditeľ KR PZ v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM