Michaela Mozolányová Šport

Vo Vidinej to cez víkend žilo: O takýto adrenalín sa postarali na countrycrosse

Cez víkend sa vo Vidinej uskutočnili Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v countrycrosse. Išlo už o druhú atraktívnu akciu po vlaňajšej premiére pretekov terénnych motocyklov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vidinej to cez víkend žilo: O takýto adrenalín sa postarali na countrycrosse
Zdroj: Dnes24.sk

Kto si cez víkend nenechal ujsť Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v countrycrosse vo Vidinej, urobil dobre. O napätie v každej minúte sa postarali desiatky zúčastnených pretekárov. Súťažilo sa v kategóriách MM SR E1, E2, E3. Kadet, SP E1, E2, E3, Dorast, Veterán, Hobby 125, 250, 4T a Regionál. Zaujímavá trať pretekov bola situovaná z časti v povrchovej bani na lúke, kde striedavo vchádzala do zalesnených úsekov.

Podujatie organizovala asociácia Športfan, a keďže minuloročné preteky si široká športová verejnosť pochvaľovala, organizačný tím sa aj tentokrát s nadšením pustil do prípravy ďalšieho ročníka. Návštevníci tohtoročného medzinárodného šampionátu Slovenska mali na trati možnosť vidieť aj pretekárov, ktorí sa zúčastňujú legendárnej súťaže Rally Dakar a iných prestížnych pretekov.

Medzi rýchlych a pre návštevníkov zaujímavých patrili určite dorastenci od 12 rokov jazdiaci na menších motocykloch s objemom motora do 85 centimetrov kubických. Štartovať však mohli aj amatéri bez pretekárskej licencie. Pre nich bola určená kategória Regionál.

Foto: Gabriel Bednár

Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v countrycrosse
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM