Ľubomíra Karmanová Rôzne

Vôňa benzínu a pečeného mäska: Chystá sa ďalšia Haličská Motorkáreň, teší sa aj Jožo Pročko :)

Pár nadšencov sa pred rokmi rozhodlo zorganizovať zraz veteránov. Na prvé stretnutie prišlo 300 motorkárov a to nielen na starých mašinách. Podujatie rokmi prerástlo do obľúbeného sviatku milovníkov silných strojov a vône benzínu. Onedlho môžete navštíviť jeho desiaty ročník.

Ilustračný obrázok k článku Vôňa benzínu a pečeného mäska: Chystá sa ďalšia Haličská Motorkáreň, teší sa aj Jožo Pročko :)
Zdroj: Dnes24.sk

Ako hlavný organizátor Jožo Pročko prezradil, Haličskú Motorkáreň sa rozhodla zorganizovať partia Jamber, Machava, Svorad, Skipala, Bobáľ, Pavlík, Antal a Pročko ako malé stretnutie veteránov. Ani náhodou nepočítali s tým, že do Haliče kvôli ich akcii dorazí 300 motorkárov a 1000 zvedavcov. „Už na prvý ročník prišlo veľmi veľa nových motoriek. A tak sme sa rozhodli, že urobíme Európske stretnutie nových a starých motoriek,“ hovorí známy zabávač a motorkár Jožo Pročko.

„Účasť na prvom ročníku Haličskej Motorkárne prekvapila asi každého. Toto stretnutie je o pohode, pokoji a relaxe, preto sa k nám motorkári radi vracajú,“ myslí si jeden z organizátorov.

Napriek tomu, že tvár Joža Pročka si ľudia spájajú skôr so zábavou, aj on je milovníkom pohody, akú zažijete len na dvoch kolesách. „Som človek ktorý sa rád povozí na motorke, je to pre mňa relax a oddych, je nezabudnuteľný pocit, keď ideš okolo kravína a cítiš ho,“ hovorí so smiechom a dodáva: „Motorka je pre mňa SLOBODA.“

S priateľmi motorkármi sa tento rok stretnú už desiaty krát. Keďže minulý rok Halič okupovalo 800 motorkárov a 1500 návštevníkov, desiaty ročník by mohol pokoriť účastnícky rekord. Pritiahnuť ešte viac návštevníkov by mohola nielen vôňa benzínu, ale aj pečeného mäska.

„Na desiatom ročníku sme sa rozhodli, že upečieme býka. Všetci ktorí chodia na naše akcie vedia že sa v Haliči býk pečie, tak tento rok ho upečemie na Motorkárskej akcii. Budú aj kaskadéri, malí aj veľkí, budú tradičné motorkárske súťaže, DJ Skip a veľa dobrej zábavy,“ prezradil Pročko.

A keďže každý rok patronát nad podujatím prevezme známa osobnosť zo showbiznisu, výnimkou nebude ani tento ročník. Ak ste zvedaví, kto sa tejto úlohy zhostí, musíte prísť 30. mája na 10 Haličskú Motorkáreň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM