Michaela Mozolányová Krimi

Vražda v rodinnom dome: Slavomíra (33) obvinili zo zastrelenia vlastnej mamy (†58)!

Prípad ktorý vyráža dych! Slavomír (33), podľa polície zavraždil svoju matku (†58) dvomi výstrelmi, ktoré vypálil priamo do jej tváre. Obvinený bol navyše v minulosti už 5- krát súdne trestaný za 13 trestných činov!

Ilustračný obrázok k článku Vražda v rodinnom dome: Slavomíra (33) obvinili zo zastrelenia vlastnej mamy  (†58)!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, Slavomíra (33) z Dačovho Lomu.

Podľa vyjadrení polície v piatok medzi 9:30 a 17:00 hodinou, strelil svojej matke dva krát do tvárovej časti hlavy zo zbrane, ktorú má v legálnej držbe jeho otec. Táto zbraň bola zaistená aj s 28 nábojmi. „Vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie obvineného do väzby. Sudca okresného súdu návrh akceptoval a obvineného vzal do väzby,“ povedala hovorkyňa KRPZ Mária Faltániová.

Obvinený bol podľa polície v minulosti už 5 krát súdne trestaný za 13 trestných činov, prevažne za majetkovú trestnú činnosť, ale aj za lúpež, výtržníctvo a drogy. Naposledy v apríli tohto roka sa vrátil z výkonu trestu. „Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie,” informovala Mária Faltániová.

Kriminalisti niekoľko hodín po spáchaní vraždy podozrivého muža zadržali v obci Senohrad. Policajti u neho našli aj zbraň s nábojmi, ktoré sa nachádzali v aute, na ktorom odišiel z miesta činu a patrilo jeho matke. „Obvinený jazdil na vozidle aj napriek tomu, že vodičský preukaz má zadržaný na 10 rokov (do roku 2015). Skutku sa dopustil pravdepodobne pod vplyvom tvrdých drog, ktoré užíval niekoľko rokov,” uzavrela Mária Faltániová.

Foto z miesta činu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM