Alžbeta Paulíková Správy

Výsledok hlasovania Akademického senátu TU je už známy: Kto sa stal kandidátom na rektora na ďalšie 4 roky?

Akademický senát Technickej univerzity vo Zvolene má za sebou dôležité hlasovanie. Pozrite si, kto sa stal kandidátom na rektora na najbližšie štyri roky.

Ilustračný obrázok k článku Výsledok hlasovania Akademického senátu TU je už známy: Kto sa stal kandidátom na rektora na ďalšie 4 roky?
Zdroj: TASR

Už je to známe! Kandidátom na rektora Technickej univerzity vo Zvolene na ďalšie funkčné obdobie 2016 – 2020 je opäť Rudolf Kropil. Oznámenie o výsledku volieb odovzdal na slávnostnom zasadnutí Akademického senátu TU v pondelok 2. novembra 2015 jeho predseda Milan Saniga. Za jeho kandidatúru hlasovali všetci prítomní členovia Akademického senátu TU. Za rektora vymenuje kandidáta prezident SR.

Ako informovala hovorkyňa Technickej univerzity vo Zvolene Kamila Gallová, Rudolf Kropil vo svojej vízii ďalšieho rozvoja TU konštatoval, že v nasledujúcom období bude potrebné udržať si výsledky, ktoré univerzita dosiahla v procese komplexnej akreditácie, a to udržanie si postavenia univerzitnej vysokej školy. Nosná vízia TU by mala fungovať na princípe modelu úspešnej a silnej univerzity. Vo svojom prejave vyzdvihol hospodárenie univerzity, ktoré je podľa jeho slov na veľmi dobrej úrovni. Predstavil aj investičné plány univerzity na najbližšie obdobie.

Prof. Ing. Rudolf Kropil, CSc., je aktuálny rektor TU. Je tiež prezidentom Slovenskej rektorskej konferencie, členom Rady solidarity a rozvoja SR a členom Rady vlády SR pre vedu, techniku a inovácie. Je zástupcom Slovenska v Rade Európskej asociácie univerzít. Radou Európy bol v roku 2015 vymenovaný za člena Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru.

Môže vás zaujímať:

Dizajnéri z TU Zvolen zožali veľký úspech v USA: Vytvorili parádny balkónový skleník

Fotograf, ktorý vo Zvolene cvakal už množstvo svadieb: Okrem zámku existujú aj takéto krásne miesta na fotenie…

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM