Ľubomíra Karmanová Správy

Začína sezóna kúpania: Tieto kúpaliská chcú otvoriť svoje brány už cez víkend

V našom regióne je možností na kúpanie viacero. Či už uprednostňujete bazény, alebo prírodné vodné plochy, náš prehľad vám pomôže vybrať si to pravé. Napriek nepriaznivému počasiu, niektoré kúpaliská sa rozhodli otvoriť letnú sezónu už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Začína sezóna kúpania: Tieto kúpaliská chcú otvoriť svoje brány už cez víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Ak vás horúce slnečné lúče vábia k vode, ale do dovolenky je ešte ďaleko, možno uvítate možnosť príjemného osvieženia na niektorom kúpalisku v našom meste a blízkom okolí. Je len na vás, či uprednostníte bazény, alebo niektoré z prírodných kúpalísk.

Mestské kúpalisko Lučenec

Priamo v Lučenci možností na kúpanie veľa nie je. Jedinú ponúka mestské kúpalisko. Ako prevádzkovateľ informuje na jeho internetovej stránke, v súčastnosti na letnom kúpalisku prebiehajú prípravné práce na novú sezónu. Keďže technológia vyžaduje, aby bol bazén počas zimy naplnený vodou, je pred sezónou nutné ho vypustiť a vyčistiť. Momentálne prebieha dezinfekcia bazénov (technológii).

Novolandia Rapovce

V okolí je najbližšie kúpalisko Novolandia v Rapovciach. Kúpacia sezóna je tu už v plnom prúde, kúpalisko totiž otvorili 1. mája. „30. mája pripravujeme pre návštevníkov nočné kúpanie aj so živou hudbou a 31. mája oslávime deň detí,“ prezradila zodpovedná vedúca Zlata Kandrová. Návštevníci môžu v Novolandii využívať 4 bazény a jeden menší tobogán. Zaujímavosťou je aj kúpanie v kadiach.

Priehrada Ružiná

Obľúbená vodná nádrž ponúka možnosť kúpania v obci Divín a Ružiná. Vďaka skvelým klimatickým podmienkam, je známa ako najteplejšia priehrada na Slovensku. Akonáhle sa jej teplota vyšplhá na znesiteľné teploty, víta prvých odvážnych návštevníkov. V letných mesiacoch ochladenie v nej hľadajú domáci, ale aj návštevníci ubytovaný v neďalekých chatkách, či campingu.

Aquatermal Strehová

Vonkajšiu časť kúpaliska otvárajú 22. mája. „Aj keď predpovede počasia nám neprajú, kúpalisko otvoríme,“ informoval hotelový manažér Ľuboslav Dobrocký. K dispozícii budú zatiaľ 3 vonkajšie bazény. V polovici júna otvoria ďalšie. „Pre návštevníkov máme pripravené novinky. Zamerali sme sa najmä na deti a pripravili pre ne nové atrakcie,“ tajnostkársky prezrádza manažér. Lákadlom kúpaliska je 6 novozrekonštru­ovaných bazénov s kapacitou 3000 okamžitých návštevníkov. a voda s teplotou od 28 do 36 °C.

Bio kúpalisko Krtko, Veľký Krtíš

Toto jedinečné kúpalisko láka návštevníkov svojim netradičným vzhľadom, aj čistením, ktoré využíva vyvážený biosystém rastlín na prečisťovanie vody bez pridávania chemických a dezinfekčných prostriedkov, čím šetrí životné prostredie. Tento rok podľa informácií prevádzkovateľa pribudne niekoľko noviniek. "Podarilo sa nám vybudovať multifunkčné ihrisko, kde si záujemcovia môžu zahrať futbal, alebo nohejbal a každý víkend chystáme animačné programy pre deti, " povedal vedúci Ján Kunštár. Sezónu na kúpalisku odštartujú 23. mája, leto vo veľkom štýle privítajú až 6. júna, na kedy je pripravený aj bohatý kultúrny program.

Kurinec – Zelená voda

Toto obľúbené kúpalisko ponúka možnosť spojenia prírodného kúpania s bazénovým. Moderne vybavený areál tento rok obohatí nový detský bazén o rozlohe 200 m2. „V bazéne sú vybudované atrakcie, ako imitácia hradu a šmýkačky,“ povedal riaditeľ Technických služieb mesta Tibor Barto. Okrem toho v areály je možnosť člnkovania, aj rybolovu, čo robí tento rekreačný areál atraktívnejším.

Údaje boli aktualizované 21. 5. 2015, redakcia neručí za zmeny. Foto: ilustračné

Prečítajte si aj: Hygienici hodnotili prírodné kúpaliská v kraji: Pozrite, ako oznámkovali kvalitu ich vody!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM