Ľubomíra Karmanová Správy

Železničiari opravujú priecestia: K výlukám vlakov dôjde aj v našom regióne

Na železniciach v našom regióne dôjde k výlukám vlakov. Miesto nich budú premávať autobusové spoje. Na železničných priecestiach dochádza k postupných rekonštrukciám, niektoré sa realizujú už v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Železničiari opravujú priecestia: K výlukám vlakov dôjde aj v našom regióne
Zdroj: TASR

S opravou železničného priecestia na trati Rimavská Sobota–Jesenské začali dnes Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Ako informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, výluka na trati potrvá do 15. októbra a pre cestujúcich je zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Výlukové práce prebehnú v dvoch etapách. „V dňoch 13. a 14. októbra to bude v čase od 7.50 h do 14.40 h a dňa 15. októbra v čase od 7.00 h do 19.00 h,“ spresnila hovorkyňa a dodala, že práce zrealizujú zamestnanci ŽSR z vlastných zdrojov.

„Počas opravy bude kompletne odstránená stará konštrukcia priecestia. Po odstránení starého koľajového roštu robotníci vybagrujú koľajové lôžko, následne položia nový koľajový rošt, koľaj bude zaštrkovaná a upravená jej smerová a výšková poloha,“ priblížila práce Pavliková.

„ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM