Ľubomíra Karmanová Krimi

Žena v byte čelila šokujúcemu zážitku: V spálni cudzí muž, lučeneckí policajti za 100 bodov!

Žena prežila vo svojom byte chvíle hrôzy. Podľa slov polície, keď sa zobudila, pri jej posteli stál cudzí muž!

Ilustračný obrázok k článku Žena v byte čelila šokujúcemu zážitku: V spálni cudzí muž, lučeneckí policajti za 100 bodov!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 51-ročného Pavla zo Zvolena z prečinu porušovania domovej slobody. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, v stredu (1.7.) v čase medzi 12.00 a 12.45 ho­dinou po tom, ako poškodil zámku vchodových dverí, neoprávnene vnikol do bytu na prvom poschodí na ulici Družby v Banskej Bystrici. „Obvinený vošiel do bytu v čase, kedy 73-ročná majiteľka bytu zaspala,“ informovala hovorkyňa.

„Keď sa zobudila, v spálni vedľa postele zbadala cudzieho muža. Keď vykríkla utiekol. Neskôr zistila, že je poškodený zámok a kľúč sa do dverí nedá zasunúť. Udalosť oznámila polícii. Keďže z bytu jej nič nezmizlo, nevznikla jej žiadna škoda. Polícia prípad zadokumentovala a po vypočutí svedkov vytipovali podozrivého muža,“ uviedla Faltániová.

Recidivistu vypátrali policajti z Lučenca

Ako ďalej dodala, na mieste boli zaistené stopy, ktoré boli podrobené kriminalistickému skúmaniu, pričom analýzou DNA a jej porovnaním bola zistená zhoda s DNA profilom podozrivej osoby, ktorou bol 51 ročný muž zo Zvolena. „Je to recidivista po ktorom polícia 11. 8. vyhlásila pátrania po hľadanej osobe. V stredu 12. 8. ho polícia v Lučenci vypátrala,“ povedala Faltániová.

„Následne mu bolo vznesené obvinenie a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Vo štvrtok (13.8.) ho sudca vzal do vyšetrovacej väzby. Obvinený sa priznal aj k ďalším skutkom a v krátkom čase mu bude vznesené obvinenie aj z viacerých zločinov krádeže,“ dodala hovorkyňa.

Trestaný už 27 krát

Podľa polície, sa rovnako v stredu (1.7.) v priebehu dňa vlámal do bytu na Spojovej ulici v Banskej Bystrici. „Nezisteným spôsobom otvoril uzamknuté vstupné dvere a z bytu ukradol zlaté šperky. Majiteľom spôsobil škodu odhadnutú na 820 eur. Vo štvrtok (23.7.) počas dňa sa vlámal do bytu na Radvanskej ulici v Banskej Bystrici. Z bytu ukradol peniaze, hodinky, tablet a šperky,“ vymenovala ďalšie jeho skutky hovorkyňa s tým, že majiteľom spôsobil škodu odhadnutú na niekoľko tisíc eur.

„Obvinený sa priznal k 6 vlámačkám do bytov či rodinných domov. V minulosti bol už 27 krát súdne trestaný a za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov,“ uzavrela Faltániová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM