Michaela Mozolányová Rôzne

Žiaci predviedli svoje zručnosti: V Lučenci vyrastajú špičkoví šéfkuchári, cukrári i barmani

V Lučenci nám vyrastajú špičkoví budúci šéfkuchári, cukrári i barmani. Na celoškolskej súťaži v zručnosti žiakov SOŠ HSaD v oblasti gastronómie a cestovného ruchu si vyskúšali svoju zručnosť a fantáziu pri príprave cukrárskych, kuchárskych a barmanských špecialít.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci predviedli svoje zručnosti: V Lučenci vyrastajú špičkoví šéfkuchári, cukrári i barmani
Zdroj: Dnes24.sk

V reštaurácii Hviezda si svoje sily opäť zmerali tí najtalentovanejší študenti Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy (SOŠ HSaD) v Lučenci. Zručnosť a fantáziu žiakov všetkých ročníkov preverili pri príprave cukrárskych, kuchárskych a barmanských špecialít.

V kategórii flambovanie bola najúspešnejšia Patrícia Momčilová, žiačka tretieho ročníka zo študijného odboru hotelová akadémia.

Najlepšími barmanmi sa stali Roman Markovič, žiak tretieho ročníka študijného odboru hotelová akadémia, ktorý zároveň získal od odbornej poroty cenu za kreativitu a Kristián Štepaník taktiež študent tretieho ročníka študijného odboru čašník, servírka.

V kategórii kuchár sa o prvé miesto podelili Matej Kováč, žiak prvého ročníka študijného odboru hotelová akadémia a Tomáš Šulek, žiak druhého ročníka učebného odboru kuchár.

Najkrajšiu tortu v kategórii cukrár zhotovili žiačky Lucia Známová a Nikoleta Takáčová.

Na Deň gastronómie boli pozvaní aj žiaci ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl v Lučenci, aby sa na vlastné oči presvedčili o atraktivite prezentovaných odborov.

Foto: SOŠ HSaD Lučenec

Deň Gastronómie Lučenec
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM