Michaela Mozolányová Krimi

Znásilnenie tínedžerky v kuchyni: Koloman (57) prinútil k súloži len 15-ročné dievča!

Koloman (57) prinútil k sexu v letnej kuchyni iba pätnásťročnú tínedžerku. Potom klamal, no pravda sa napokon ukázala a muž ide za mreže.

Ilustračný obrázok k článku Znásilnenie tínedžerky v kuchyni: Koloman (57) prinútil k súloži len 15-ročné dievča!
Foto: Webnoviny -

Trest sedem a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za znásilnenie pätnásťročnej dievčiny a porušovanie domovej slobody uložil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 57-ročného Kolomana z Pavloviec v okrese Rimavská Sobota.

Tínedžerka mala len pätnásť

Znásilnenie spáchal v decembri 2011 v obci Radnovce, kde v letnej kuchyni prinútil k súloži iba 15-ročnú dievčinu. V prípravnom konaní muž sex s tínedžerkou poprel, ale usvedčila ho DNA.

Na okresnom súde sex priznal, ale tvrdil, že dievča súhlasilo, lebo očakávalo, že si ju vezme, alebo s ňou bude žiť. Podľa neho to zo strany dievčaťa bola pomsta, lebo ju odmietol. Prečinu porušovania domovej slobody sa Koloman dopustil tým, že v tej istej obci o pol roka neskôr sa dobýjal do domu svojej dcéry i napriek nesúhlasu domácich.

Nariadil výkon trestu

Senát okresného súdu uložil Kolomanovi za oba skutky úhrnný trest odňatia slobody na deväť rokov a osem mesiacov nepodmienečne. Muž sa voči verdiktu odvolal s tým, že dievča neznásilnil a sex bol z jej strany dobrovoľný.

Poprel i porušenie domovej slobody voči dcére. „Všeličo som v živote urobil, ale nie som násilník,“ vyhlásil na odvolacom konaní. Odvolací senát však o jeho vine nemal pochybnosti. Trest mu znížil vzhľadom na nesprávnu aplikáciu asperačnej zásady. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.

Foto: ilustračné/flic­kr.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM