Michaela Mozolányová Rôzne

Zverejnili výsledky monitoru: Lučeneckí deviataci výrazne horší ako celoslovenský priemer!

Tohtoroční deviataci obstáli v Testovaní 9 horšie ako ich spolužiaci minulý rok. Klesol aj počet žiakov, ktorí dosiahli z matematiky aj slovenčiny 90 percent a viac. Nás však nepoteší ani fakt, že v testoch z matematiky skončili žiaci z Lučeneckého okresu výrazne horšie ako je celoslovenský priemer.

Ilustračný obrázok k článku Zverejnili výsledky monitoru: Lučeneckí deviataci výrazne horší ako celoslovenský priemer!
Zdroj: Dnes24.sk

Testovanie 9–2014 písalo 12. marca viac ako 42 000 deviatakov na 1448 základných školách. Z toho takmer 2900 žiakov bolo zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským.

Tzv. monitor z matematiky napísali žiaci tento rok priemerne na 54,67 percenta, vlani tento výsledok presiahol 60 percent. Najlepšie sa v tomto predmete darilo žiakom v okresoch Kysucké Nové Mesto, Medzilaborce, Snina, Bratislava I, Sobrance a Humenné. Výrazne horšie ako je celoslovenský priemer napísali testy z matematiky v okresoch Veľký Krtíš, Gelnica, Rimavská Sobota, Rožňava, Trebišov, Levoča,Lučenec, Revúca a Krupina.

Výsledky ukázali, že veľa slabých žiakov je práve v okresoch s vysokou nezamestnanosťou. „Potvrdila sa súvislosť a korelácia medzi úrovňou nezamestnanosti v okrese a dosiahnutej úspešnosti žiakov v danom okrese,“ uviedol v hodnotiacej správe Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM).

Priemerný výsledok zo slovenčiny bol tento rok na úrovni 62 percent, vlani to bolo 67,51 percenta. Výrazne lepšie ako celonárodný priemer napísali testy zo slovenčiny v okresoch Bratislava I, Bratislava IV a Humenné. Naopak, výrazne horšie dopadli deviataci v okresoch Gelnica, Trebišov, Rožňava, Revúca, Veľký Krtíš, Rimavská Sobota, Poltár, Levoča, Svidník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM