Boris Macko Kultúra

6 lákavých víkendových tipov. Lučenecké akcie, ktoré si netreba nechať ujsť

Hľadáte si program na voľné dni? Poradíme vám so šikovným prehľadom, vďaka ktorému sa cez víkend rozhodne nebudete nudiť!

Ilustračný obrázok k článku 6 lákavých víkendových tipov. Lučenecké akcie, ktoré si netreba nechať ujsť
20
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

ŠUSTER DRŽ SA SVOJHO KOPYTA

do 27.11.2016, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Jedinečná výstava! Spoluorganizátorom je Východoslovenské múzeum v Košiciach, ktoré poskytlo aj exponáty. Kto sa chce dozvedieť viac o svete remeselníkov, nemal by si nechať ujsť túto príležitosť.

MALIAR LUČENCA

do 18.12.2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Františka Gyurkovitsa právom spomínajú ako maliara Lučenca a Novohradu. Jeho život a dielo sa neoddeliteľne spája s týmto mestom a jeho okolím. Narodil sa v Budapešti, prevažnú časť svojho života však prežil v Lučenci.

SIMA MARTAUSOVÁ

26.11.2016 o 19­.00, Synagóga Lučenec

Koncert čoraz populárnejšej speváčky poteší hlavne mladšie publikum. No Sima Martausová dokáže osloviť všetky generácie. V Lučenci umocnia atmosféru koncertu jedinečné priestory Synagógy.

ZAPAĽOVANIE ADVENTNÝCH SVIEČOK

27.11.2016 o 11­.45, Námestie padlých hrdinov, Fiľakovo

Vianoce sa už pomaly, ale nezadržateľne blížia. Vo Fiľakove umocní predvianočnú atmosféru zapaľovanie adventných sviečok. Každý je vítaný. Svoju adventnú sviečku môžete zapáliť na Námestí padlých hrdinov pred budovou gymnázia.

SPOMIENKA NA B. S. TIMRAVU

27.11.2016 od 16.15, Lučenec

Úmrtie známej slovenskej spisovateľky pripomenie v Lučenci spomienkové podujatie. Nie je to náhoda, lebo Timrava zomrela 27. novembra 1951 v našom meste. Podujatie začne o 16.15 pred Gymnáziom B. S. Timravy, kde bude literárne pásmo. O 16.30 začne sviečkový pochod mestom až na cintorín. O 17.00 nasleduje pietna spomienka pri hrobe B.S.Timravy. Akciu o 18.00 ukončí divadelný súbor Timrava predstavením Ťapákovci kde inde ako v Divadle B. S. Timravy.

ŤAPÁKOVCI

27.11. 2016 o 18.00, Divadlo B. S. Timravy Lučenec

Známy príbeh z pera B. S. Timravy podľa O. Šuľaja upravil pre potreby divadla A. Szabó. Adaptáciu tejto hry si môžu pozrieť priaznivci divadla priamo v našom meste. Vstupné je dobrovoľné.

Pozrite si aj fotogalériu z jesenných ulíc Lučenca!

Foto: ilustračné

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM