Michaela Mozolányová Rôzne

100 rokov od vypuknutia 1. svetovej vojny: Takto si Lučenec pripomenie smutné výročie

Tento rok si pripomíname sto rokov od začiatku jedného z najkrvavejších konfliktov v našich dejinách. Pri tejto príležitosti bude v Lučenci sprístupnená výstava exponátov k 100. výročiu 1. svetovej vojny, 70. výročiu hlokaustu a k 70. výročiu SNP.

Ilustračný obrázok k článku 100 rokov od vypuknutia 1. svetovej vojny: Takto si Lučenec pripomenie smutné výročie
Zdroj: TASR

Prvá svetová vojna začala 28. júla 1914. Ubehlo tak už sto rokov od vypuknutia tejto udalosti. Mesto Lučenec pripravuje výstavu, ktorá sa venuje tejto téme na počesť Lučenčanov, ktorý v tejto vojne bojovali.

Autorka výstavy Marta Galádová s podporou kronikárky mesta Lučenec Márie Adamovej a Anny Škamlovej v spolupráci s mestom Lučenec, OV Slovenského Zväzu Protifašistických Bojovníkov v Lučenci, Židovskou náboženskou komunitou v Lučenci, Domom sociálnych služieb v Lučenci, Jednotou dôchodcov a Domom Matice slovenskej v Lučenci pripravujú výstavu Od predkov k potomkom.

Návštevníci tak budú mať možnosť vidieť prehliadku vystavených exponátov zo zbierky Marty Galádovej k 100. výročiu 1. svetovej vojny, 70. výročiu hlokaustu s použitím fotodokumentačných materiálov ZNK a k 70. výročiu SNP.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 21. augusta 2014 o 15:00 hodine vo foajé obradnej siene Mestského úradu v Lučenci a bude sprístupnená verejnosti do 30. septembera 2014.

Foto: ilustračné

Od predkov k potomkom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM