Ľubomíra Karmanová Kultúra

22 umelcov a 75 umeleckých diel na jednom mieste: V Lučenci sa chystá netradičné Jesenné stretnutie

Témy, techniky, uhly pohľadov, či charakter, to všetko je dôvodom rozmanitosti unikátnej výstavy, ktorú pripravilo Novohradské osvetové stredisko v Lučenci. Na jednom mieste tak návštevníci uvidia 75 umeleckých diel, ktoré bude prezentovať 22 autorov.

Ilustračný obrázok k článku 22 umelcov a 75 umeleckých diel na jednom mieste: V Lučenci sa chystá netradičné Jesenné stretnutie
Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch rokoch sa do priestorov Novohradského múzea a galérie (NMG) v Lučenci vracia výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby Jesenné stretnutie, ktorú organizuje Novohradské osvetové stredisko (NOS) v spolupráci s NMG. Ako informovala Renata Ádámová z NOS, vernisáž bude 23. septembra o 16.00 h a vystavené diela si návštevníci budú môcť pozrieť do 18. októbra.

„Aktuálna výstava je rozmanitá z mnohých dôvodov – pre vekové zloženie, témy, techniky, uhly pohľadov, rôzny charakter a pod. Spája ju potreba výtvarne sa prejaviť, preveriť svoje schopnosti, podeliť sa o zážitok z tvorby so svojimi blízkymi a širokou verejnosťou,“ priblížila Ádámová.

Na tohtoročnej výstave Jesenné stretnutie, ktorej kurátorom je akademický maliar Štefan Balázs, bude svoje výtvarné diela vystavovať 22 neprofesio­nálnych umelcov z okresov Lučenec a Poltár. Návštevníci uvidia spolu 75 umeleckých diel.

Foto: NOS LC

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM