Ľubomíra Karmanová Správy

Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie!

Asi väčšina z nás už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Lučenca chytila poriadna kopa ľudí. Pokuty sa dávali za všeličo, tieto priestupky sa však opakovali najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie!
Zdroj: TASR

Mestskí policajti majú v uliciach Lučenca mnoho práce. Medzi ich kompetencie patrí aj vyberanie pokút za niektoré priestupky. Podľa hovorkyne mesta Michaely Hrnčiarovej, mesačne uložia okolo 62 pokút. „Priemerná mesačná výška uložených pokút bola v období od apríla 2014 do marca 2015, 997,08 eur,“ informovala hovorkyňa.

Samozrejme, nie každý priestupok je potrestaný pokutou. Za priestupok môže príslušník Mestskej polície na mieste uložiť blokovú pokutu až do výšky 60 eur. „Pokuty sú najčastejšie ukladané vo výške od 10 do 30 EUR podľa okolností priestupku,“ vysvetlila Hrnčiarová.

Ako ďalej uviedla, najčastejšie príslušníci Mestskej polície riešia priestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. To znamená, že pokuta vás neminie, ak zaparkujete tam, kde nemáte. Lučenčania často zaplatia pokutu aj za neoprávnené nakladanie s odpadom a znečisťovanie verejného priestranstva. Pokutou často skončia aj priestupky proti verejnému poriadku a rušenie hlukom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM