Michaela Mozolányová Kultúra

Akcia pre študentov: Využite registráciu do knižnice ZADARMO!

Novohradská knižnica venuje študentom patričnú pozornosť počas celého roka. Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva si pre nich pripravila naozaj zaujímavé možnosti využitia, vrátane bezplatnej registrácie do knižnice.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pre študentov: Využite registráciu do knižnice ZADARMO!
Foto: Zuzana Jakubičková

Deň študentsva bol medzinárodnou študentskou úniou stanovený na 17. november a to na pripomenutie udalostí zo 17. novembra 1939, kedy bolo v Prahe po protinacistickej demonštrácii popravených deväť študentov, a tisíce ďalších boli poslané do koncentračného tábora.

Pri tejto príležitosti si Novohradská knižnica pre študentov pripravila hodnotné a zmysluplné aktivity. V týždni od 08.11.2013 – 17.11.2013 sa rozhodla ponúknuť registráciu študentov za používateľov knižnice zadarmo. V rámci Európskeho týždňa miestnej demokracie a zároveň Európskeho roka občanov bude dnes 08.11.2013, na oddelení náučnej literatúry prebiehať prednáška s Ing. Evou Balážovou, PhD. a 15.11.2013 kultúrno-spoločenské podujatie „Živá knižnica“ na oddelení beletrie.

,,Novohradská knižnica venuje študentom pozornosť aj počas celého roka. Jednak je to poskytovanie základných knižnično-informačných služieb, výpožičku knižničného fondu a poskytovanie faktografických a bibliografických informácií. Ďalšia možnosť je poskytovanie medziknižničnej a medzinárodnej medziknižničnej výpožičnej služby, rešeršovanie, reprografické služby a iné, ktoré mladí ľudia intenzívne využívajú. Ďalšou aktivitou, ktorú knižnica ponúka, sú kultúrno-vzdelávacie a kultúrno-spoločenské podujatia na ktorých sa aktívne zúčastňujú,“ povedala nám riaditeľka Novohradskej knižnice Dáša Filčíková.

Na oddelení náučnej literatúry bude prebiehať Výstava fotografií mladých umelcov regiónu Novohrad a Gemer a výstava najkrajších kníh o Slovensku 2012.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM