Boris Macko Rôzne

Aké mená dostali bábätká v Lučenci? Nimród či Despina a to nie je ešte všetko!

Niekoľko novorodencov v Lučenci bude svojich menovcov hľadať medzi rovesníkmi len veľmi ťažko. Rodičia vybrali totiž pre svoje potomstvo zopár vskutku netradičných mien!

Ilustračný obrázok k článku Aké mená dostali bábätká v Lučenci? Nimród či Despina a to nie je ešte všetko!
9
Galéria
Zdroj: TASR

Rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali v Lučenci v roku 2016 najčastejšie, kraľuje Natália (12 detí), ale do top desiatky sa dostali aj ďalšie klasické mená ako Michaela a Viktória. Jednotkou medzi chlapcami je meno Michal (24 detí). Medzi obľúbenými sú aj typické slovenské mená ako Peter a Samuel.

Pokiaľ ide o ďalšie mená v rebríčku, žiadne z nich vyslovene neprekvapí. U dievčat možno len fakt, že bodovala Ema, ale aj Emma. Úspech mala ešte Sofia a Laura. U chlapcov ide o ešte tradičnejšie mená. Ján, Lukáš, či Martin patria medzi slovenskú klasiku.

Keďže fantázii sa medze nekladú, niektorí rodičia v minulom roku vymýšľali pre svoje malé ratolesti všelijaké krstné mená. My sme zisťovali, s akými netradičnými sa na lučeneckej matrike stretli počas roka 2016. Pozrite si prehľad tých, ktoré sa medzi TOP desiatku najčastejšie používaných mien u nás rozhodne nedostanú.

„Z netradičných mien sme u dievčat zaznamenali Despinu, Fiorellu, či Elysiu. Niektorí malí Lučenčania dostali mená Lionel, Tyson, či Nimród,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Pozrite si lučeneckú nemocnicu v našej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Počas sviatkov v lučeneckej nemocnici vždy niekoho ošetria
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM