Jakub Forgács Správy

Ako to vyzerá s koronavírusom v Banskobystrickom kraji? Nové prípady sú z JEDNÉHO okresu

Na Slovensku pribudlo 44 pozitívne testovaných na koronavírus. PCR testy odhalili pár nových aj v Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Ako to vyzerá s koronavírusom v Banskobystrickom kraji? Nové prípady sú z JEDNÉHO okresu
Zdroj: www.pixabay.com

Na Slovensku za štvrtok pribudlo 44 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 16 pozitívne testovaní antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 7 288 RT-PCR vyšetrení a 6 087 antigénnych testov. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom v piatok informovalo na svojej webovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 257 609 za predchádzajúci deň pribudlo 4 189 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 962 189 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 8 189 ľudí,“ uviedol rezort.

Iba 2 v kraji

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Bratislavskom kraji (19), nasledujú Košický (7), Prešovský (6), Trenčiansky (5), Nitriansky (3), Banskobystrický (2), Trnavský (1) a Žilinský (1). „Je medzi nimi 25 mužov a 19 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe konkretizovalo, že oba nové prípady v kraji pribudli v okrese Banská Štiavnica.

Nulu pozitívnych tak majú okresy Banská Bystrica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Bez nových obetí

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 81 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 46 ľudí. „Na JIS sú šiesti pacienti a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyri osoby,“ doplnil rezort.

Ako dodáva MZ SR, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 je 12 536 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM