Jakub Forgács Správy

Aquapark pri Rapovciach sa teší návštevníkom. Láka živou hudbou aj večerným kúpaním

Leto ťahá k vode a Lučenčania mieria aj do obľúbeného aquaparku Novolandia. Aký bol júl z hľadiska návštevnosti? Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Aquapark pri Rapovciach sa teší návštevníkom. Láka živou hudbou aj večerným kúpaním
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevnosť Aquaparku Novolandia pri obci Rapovce v okrese Lučenec ovplyvňuje počas tohtoročnej letnej sezóny hlavne premenlivé počasie. Podľa slov vedúcej aquaparku Zlaty Kandrovej sú však napriek tomu prevádzkovatelia s návštevnosťou spokojní.

„Návštevnosť je výborná a nezaznamenali sme žiadne problémy, až na počasie, ktoré je tohto roku veľmi premenlivé a často sa vyskytujú búrky,“ povedala Kandrová, podľa ktorej síce doteraz prišlo v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka menej návštevníkov, avšak môžu za to práve daždivé dni.

„Prevádzkujeme aj wellness, takže sa nám to nejako kompenzuje. Máme tiež večerné kúpanie pri západe slnka, ktoré je každý deň okrem nedele a pondelka. V piatok alebo sobotu navyše hrá živá hudba. Naši návštevníci si teda okrem kúpania a plávania môžu i zatancovať a táto možnosť sa teší veľkej obľube,“ dodala.

Novolandia je zásobovaná vodou z 1501 metrov hlbokého geotermálneho vrtu a dosahuje v ňom teplotu 38,1 stupňa. „Ide o výnimočnú vodu, ktorá má byť pozostatkom pravekého mora. Vyhľadávajú ju aj návštevníci z ďalekého okolia a chodia tiež zo zahraničia, predovšetkým z Maďarska, ale i z iných krajín. Dá sa povedať, že návštevnosť domácich nedosahuje počet ľudí, ktorí k nám chodia zďaleka,“ zakončila vedúca aquaparku.

Čítajte tiež:

Výstraha meteorológov pre lučenecký okres: Hrozia búrky s krúpami a intenzívne lejaky

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM