Ľubomíra Karmanová Samospráva

Begova ulica v rekonštrukcii: Dokedy tadiaľ neprejdeme?

Rekonštrukcie sa v tomto období dočkala aj Begova ulica v centre mesta, ktorá síce nebola až taká frekventovaná, no rekonštrukciu už zúfalo potrebovala. Mesto sa rozhodlo jej rekonštrukciou zatraktívniť historické centrum.

Ilustračný obrázok k článku Begova ulica v rekonštrukcii: Dokedy tadiaľ neprejdeme?
Zdroj: Dnes24.sk

V meste Lučenec sa mnohé ulice v tomto období dostali do rúk cestárom. Postupne sa opravujú výtlky na frekventovaných cestách. Mestská kasa, je podľa radnice, na tom dobre a tak sa môže investovať aj do rozsiahlejších rekonštrukcií.

Begova ulica v centre mesta potrebovala rekonštrukciu ako soľ. Radnica sa rozhodla pre jej komplexné riešenie, nakoľko je súčasťou historického centra mesta. „Rekonštrukciou sa bude vymieňať súvislý asfaltový koberec. Súčasťou stavby je aj riešenie organizácie dopravy a vyznačenie vodorovného a zvislého dopravného značenia pre statickú dopravu,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Ako ďalej uviedla, snahou mesta je rekonštrukciou zlepšiť bezpečnosť premávky v tejto lokalite. „Okrem tohto zámeru, chce mesto zároveň zatraktívniť historické centrum mesta,“ dodala Hrnčiarová.

Rekonštrukčné práce na tejto ulici sú v plnom prúde a ich ukončenie je plánované na koniec mája.

Čítajte aj: V našom regióne sa chystajú opravy ciest 1. triedy: Na ktorých vozovkách sa rozbehnú práce?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM