Kultúra

Beseda v knižnici predstaví tvorbu autorky detských kníh

Čitateľská beseda s autorkou kníh pre deti a mládež Gabrielou Futovou je ďalším z radu podujatí Do knižnice nielen pre vedomosti, ktoré organizuje Mestská knižnica vo Fiľakove.

Ilustračný obrázok k článku Beseda v knižnici predstaví tvorbu autorky detských kníh
Zdroj: TASR

Ako informovala riaditeľka tamojšieho Hradného múzea Viktória Tittonová, pod ktoré knižnica organizačne patrí, beseda sa začína v piatok 20. októbra o 11.30 h a autorka počas nej predstaví námety, hrdinov i zvečnené príbehy svojej doterajšej tvorby.

„Spisovateľka vyštudovala žurnalistiku, ale namiesto novinárstva sa už niekoľko rokov venuje modernej detskej literatúre. Odozvu na svoje diela dostáva takpovediac z prvej ruky, keďže pracuje ako knihovníčka a metodička pre prácu s deťmi a mládežou v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove,“ priblížila Tittonová.

Svoju prvú knihu s názvom Naša mama je bosorka vydala spisovateľka v roku 2000. „Odvtedy jej vyšlo niekoľko prozaických a rozprávkových diel. Jej príbehy zachytávajú reálne problémy súčasných detí, ktoré sa často prelínajú s dobrodružným svetom fantázie,“ dodala riaditeľka.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM