Ľubomíra Karmanová Správy

Betlehemské svetlo rozsvieti aj Lučenec: Mesto ale chystá aj niečo špeciálne

Každý rok do miest po celom svete prinášajú skauti Betlehemské svetlo. Ani Lučenec nie je výnimkou. Tento rok, však, Mesto popri možnosti odniesť si domov kúsok svetla pokoja a mieru chystá aj čosi špeciálne.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo rozsvieti aj Lučenec: Mesto ale chystá aj niečo špeciálne
Zdroj: TASR

Betlehemské svetlo každý rok prichádza aj do Lučenca. Pri tradičnom sviatočnom podujatí Svieť svetlo svieť, sa už roky stretávajú veriaci z nášho mesta, ktorí si chcú do svojich domovov odniesť svetlo pokoja a mieru. Tento rok sa však tradičné podujatie Mesto chystá obohatiť. „Chceli by sme touto čarovnou vianočnou atmosférou osloviť všetkých ľudí, nielen veriacich. Preto sa tento rok po prvý krát podujatie Svieť svetlo svieť, uskutoční na Námestí republiky,“ uviedla Renáta Libiaková-Perželová z referátu kultúry.

Vianočnú atmosféru v meste má v rámci podujatia Svieť svetlo svieť, spestriť súťaž Výnimočné Vianoce môjho srdca. „Mesto Lučenec vyhlásilo súťaž o najkrajší príbeh, alebo báseň s vianočnou tematikou,“ povedala hovorkyňa Mesta Michaela Hrnčiarová. Ako dodala, súťažné práce môžu autori poslať do konca novembra.

Podmienkou je napísať vianočný príbeh max. v počte 60 riadkov, alebo báseň s vianočnou tematikou max. 4 strofy. Súťažný text je potrebné zaslať v tlačenej podobe v 3 kópiách. „Chceli by sme takto širokú verejnosť viesť k bližšiemu vzťahu k literatúre a podporovať talent mladých autorov,“ vysvetlila Libiaková-Perželová.

Vianoce sú o emóciách a tie by mali byť súčasťou tohto tradičného adventného podujatia. Najkrajšie príbehy, či básne s vianočnou tematikou odznejú priamo z úst samotných autorov 18. decembra na podujatí Svieť svetlo svieť.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Lučenec rozžiari vianočnou atmosférou!

Pre Lučenčanku Maťu (32) sú ručné práce balzam na dušu: FOTO vecičiek, ktoré sú pastvou pre oči a potešia srdce

Haličanka Janka (50) má zlaté ručičky: Boli časy, keď svojimi dielami kúrila, dnes robia radosť nielen je,j FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM