Samospráva

Bezpečnosť na Rúbanisku chce mesto riešiť aj novou policajnou hliadkou

Bezpečnostná situácia na sídlisku Rúbanisko III bola jednou z tém, ktorými sa na svojom poslednom zasadnutí zaoberali poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnosť na Rúbanisku chce mesto riešiť aj novou policajnou hliadkou
Zdroj: Boris Macko

Na problém v lokalite upozornil poslanec Michal Kováč. „Množia sa mi sťažnosti obyvateľov, ale aj podnikateľov, ktorí tam majú prevádzky, okolo otravujúcej kriminality, ktorá sa deň za dňom zhoršuje, ako sa blíži leto,“ informoval o tom Kováč. Podľa jeho slov už niektorí podnikatelia avizovali, že ak sa situácia nezlepší, svoje prevádzky na sídlisku zavrú.

Rúbanisko je priorita

Ako v reakcii uviedol náčelník mestskej polície (MsP) Ján Tuček, jej hliadky sa na túto lokalitu zameriavajú aj v súčasnosti. „Rúbanisko III je priorita MsP a snažíme sa, aby tam bol verejný poriadok zabezpečený,“ podotkol Tuček s tým, že vzhľadom na kapacitné možnosti MsP nedokážu momentálne hliadky ešte viac posilniť.

„Plánuje sa však zvýšenie stavov MsP, respektíve vracia sa nám pracovníčka z materskej dovolenky,“ dodal náčelník s tým, že už rokoval aj s vedením Obvodného oddelenia Policajného zboru v Lučenci, kde mu tiež bola prisľúbená pomoc.

Zvýšenie rozpočtu

Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej by mesto mohlo presunúť prostriedky na vytvorenie ešte jedného miesta príslušníka MsP, ktorý by vytvoril novú hliadku s uvedenou pracovníčkou.

„Veľkú nádej máme aj v občianskych hliadkach, ktoré sú momentálne v procese prideľovania prostriedkov,“ avizovala primátorka.

Podľa názoru poslanca Branislava Hámorníka by sa zastupiteľstvo touto vecou malo zaoberať čo najskôr. „Chcem požiadať, aby na najbližšom zasadnutí MsZ bolo v návrhu zmeny rozpočtu aj zvýšenie rozpočtu MsP, aby sme mohli postaviť ‚polhliadku‘ k tej panej, ktorá sa vráti, aby sme posilnili celé Rúbanisko,“ povedal Hámorník.

Ilustračné foto, archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM