Správy

Biskupická cesta vo Fiľakove je v katastrofálnom stave, potvrdil Ján Lunter

Biskupickú cestu vo Fiľakove opraví Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) ihneď, ako to dovolí počasie a bude možné použiť teplé asfaltové zmesi.

Ilustračný obrázok k článku Biskupická cesta vo Fiľakove je v katastrofálnom stave, potvrdil Ján Lunter
Zdroj: TASR

Po svojej návšteve Fiľakova o tom informoval predseda BBSK Ján Lunter s tým, že cesta je v katastrofálnom stave a havarijnú situáciu musí kraj okamžite riešiť.

„Zároveň pracujeme na spustení verejného obstarávania na výber dodávateľa rekonštrukcie cesty tak, aby všetko bolo v súlade so zákonom. Keď bude známy víťaz súťaže, ihneď začneme s komplexnou rekonštrukciou tohto úseku. Pri dodržaní všetkých zákonných podmienok by to mohlo byť na konci mája, respektíve na začiatku júna,“ povedal Lunter.

Podľa slov primátora Fiľakova Attilu Agócsa je situácia na Biskupickej ceste naozaj vážna a je preto rád, že predseda BBSK prijal pozvanie a videl ju na vlastné oči.

„Tento problém sme spolu so starostom susedných Biskupíc v priebehu minulého roka viackrát avizovali bývalému vedeniu kraja. Hoci sme sa dostali na zoznam investičných akcií, verejné obstarávanie bolo fiaskom,“ podotkol Agócs s tým, že nespokojnosť so stavom cesty registrujú aj u občanov mesta.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM