Michaela Mozolányová Rôzne

Brigádnici na lučeneckých letných terasách? Pozrite, aké podmienky im kladú majitelia

S letom prichádza aj čas študentských letných brigád. Majitelia podnikov v Lučenci majú v tom, akých pracovníkov hľadajú, jasno. Na letné terasy si nepustia len tak hocikoho.

Ilustračný obrázok k článku Brigádnici na lučeneckých letných terasách? Pozrite, aké podmienky im kladú majitelia
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 18 rokov, zodpovedný, aspoň s minimálnou praxou – taký je podľa niektorých majiteľov reštaurácií ideálny študent na letnú brigádu. Hneď ako sa oteplí, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácií otvárajú letné terasy a študenti si začínajú hľadať brigádu. Ako sú však na tom reštaurácie a bary s terasami v Lučenci?

V XL Bare pri Priore v minulosti brigádnikov cez letné prázdniny vždy privítali keď potrebovali zastúpiť stálych pracovníkov počas letných dovoleniek. Skúsenosti so zamestnávaním študentov mali vždy dobré ale dávali väčšinou prednosť študentom s praxou v odbore a vekom nad 18 rokov.Tržby však oproti minulým rokom klesli a momentálne majú plný stav stálych zamestnancov. „Brigádnikov kvôli plnému stavu preto dlhodobo nepotrebujeme a neprijímame,“ povedala Ivana Peťková, zamestnankyňa XL Baru. Podľa jej slov sa však v priemere dva krát za týždeň chodia študenti informovať o možnosti privyrobenia si počas letných prázdnin.

„Brigádnikov beriem, ale len s potravinárskym preukazom a vekom nad 18 rokov. Prax v tejto oblasti nieje až taká dôležitá, zaučia sa do jedného týždňa. Záujemcov je dosť, no nájdu sa aj takí, ktorí sa sľúbia, ale neskôr na brigádu nenastúpia," dozvedeli sme sa od majiteľa cukrárne so zmrzlinou.

„U nás v pizzérii máme stálych zamestnancov. Brigádnikov nepotrebujeme lebo leto je stále slabšie. Všetci sú pri vode a po dovolenkách. U nás je to v lete naopak…“ povedal majiteľ Notre pizza and Baru- v Lučenci, Peter Tománek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM