Ľubomíra Karmanová Správy

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Lučenca, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Lučenčania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v Lučenci, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Lučenca, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné posolstvo

18. – 19. decembra 8.00 hod., Námestie Republiky

Vianočné trhy tento rok obohatené sprievodnými podujatiami Svieť svetlo svieť – ekumenické stretnutie a Výnimočné vianoce mojho srdca – vyhodnotenie literárnej súťaže. Predvianočná nálada ovládne na dva dni Námestie Republiky.

Rómsky hlások

18. december 14.00 hod., Divadlo B. S. Timravy

XIII. ročník celoslovenskej súťaže v speve populárnej piesne Rómsky hlások – Romano hangóro. Mladí Rómovia z celého Slovenska súťažia o prestížny titul. Umelecké popoludnie plné hudby, spevu, dobrej nálady, ale najmä neprepočuteľného talentu. V programe sa predstaví jedinečná spevácko-hudobná skupina THE ANGELS.

Medzihmla

19. december 18.00 hod., Divadlo B. S. Timravy

Medzihmla je multižánrový festival, na ktorého 7. ročníku sa predstaví básnik Ivan Štrpka, prozaička Jana Beňová, básnik Michal Habaj, publicista Michal Havran, prozaik Ján Púček, prekladateľka Renáta Deák, vydavateľstvo BRaK – Peter Michalík a František Malík, prozaik Peter Balko, divadelná performerka Barbora Debnárová a o hudobno-elektronickú zložku sa postará Adam Dekan. Súčasťou podujatia budú aj priestorové inštalácie a originálna scéna. Nebudú chýbať bar s občerstvením, recepcia alebo kníhkupectvo, kde si môžete zakúpiť knihy s venovaním zúčastnených autorov.

Cestoklub Lučenec – Irán

19. december 18.00 hod., Dom MS

Cestovateľ Marián Gábor v prvom CestoKlube porozpráva o svojej výprave do Iránu. Skupina s ktorou tam išiel, mala za cieľ vyjsť na najvyšší vrch krajiny Mount Damavand. Na Cestoklube sa dozviete či sa im podarilo splniť tento cieľ a vypočujete si jeho cestovateľské zážitky z tejto nevšednej krajiny. Okrem hôr navštívili napríklad historické mesto Esfahán, púštne mesto Yazd, antický Persepolis či perzský Nekropolis.

Zberateľská burza

20. decembra 7.00 hod., Mestská tržnica

Zberateľské burzy starožitností a kuriozít, blší trh.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM