Boris Macko Kultúra

Celý týždeň v Lučenci a okolí v kocke. Výber akcií na najbližších 7 dní

Relax po práci či škole rozhodne potrebuje každý. Preto sme pre vás zostavili ponuku 10 podujatí, ktoré Lučenčania môžu navštíviť počas týždňa!

Ilustračný obrázok k článku Celý týždeň v Lučenci a okolí v kocke. Výber akcií na najbližších 7 dní
Foto: Boris Macko

ŠUSTER DRŽ SA SVOJHO KOPYTA

do 30.10. 2016, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Jedinečná výstava! Spoluorganizátorom je Východoslovenské múzeum v Košiciach, ktoré poskytlo aj exponáty. Kto sa chce dozvedieť viac o svete remeselníkov, nemal by si nechať ujsť túto príležitosť.

ADVOKÁCIA VČERA A DNES

do 30.10. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Využite poslednú možnosť a navštívte jedinečnú výstavu venovanú histórii aj súčasnosti advokácie. Odvíja sa na jednotlivých paneloch, ktoré mapujú jej vývoj od starého Ríma po dnešnú dobu. V doslovnom preklade je advokát ten, kto je privolaný na pomoc. Výstava ako celok je výsledkom spolupráce Univerzitnej knižnice Bratislava a Slovenskej advokátskej komory.

POÉZIA KAMENINY

do 30.10. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Unikátna príležitosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote.

MALIAR LUČENCA

do 30.10. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Františka Gyurkovitsa právom spomínajú ako maliara Lučenca a Novohradu. Jeho život a dielo sa neoddeliteľne spája s týmto mestom a jeho okolím. Narodil sa v Budapešti, prevažnú časť svojho života však prežil v Lučenci.

KRABICOVÁ ZOO

od 24.10. 2016, OC Galéria

V OC Galéria nájdete pripravenú papierovú ZOO. Príďte si pozrieť originálne diela šikovných žiakov umeleckých škôl v našom regióne.

SENZUS a ĽUDOVÝ ROZPRÁVAČ ŠTEFAN HRUŠTINEC

25.10. 2016, o 17.00, Divadlo B. S. Timravy Lučenec

Program pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Vstúpi legendárna hudobná skupina Senzus a dobrú náladu vylepši aj skvelý ľudový rozporávač Štefan Hruštinec. Vstup voľný! Vstupenku, ktorá je zadarmo, si treba vyzdvihnúť v MIC Lučenec.

OBEC ROKA

27.10. 2016 o 18.00, Divadlo B. S. Timravy Lučenec

O zábavu sa v autorskej komédii Obec roka postarajú herci divadla f*ACTOR z Liptovského Petra. Táto komédia je o dedinskom prostredí, napriek tomu nie je spracovaná jednoducho a lacno.

PERU

28.10. 2016 o 16.30, Mestská knižnica Fiľakovo

Ak máte radi vôňu diaľok a cestovanie, no čas či rozpočet vám to nedovolí, nezúfajte. Juhoamerické Peru môžete navštíviť aspoň prostredníctvom prednášky cestovateľa Michala Chmeliara.

BURZA STAROŽITNOSTÍ A KURIOZÍT

30.10.2016 o 7.00, Mestská tržnica Lučenec

Príďte kúpiť, predať či vymeniť zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity.

TEKVICOVÉ STRAŠIDLÁ

30.10. 2016 o 15.00, OC Galéria Lučenec

Tvorivá dielňa pre deti, v ktorej si môžu vyrobiť najrôznejšie tekvicové strašidlá a pripravená je aj výroba jesenných dekorácií z hliny. Príďte sa zabaviť a vyrobiť si najstrašidelnejšiu tekvicu.

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM