Jakub Forgács Správy Samospráva

Cestujúci sa potešia: Medzi investičnými prioritami sú aj železničné trate pri Lučenci

Ide o úseky, ktoré sú podľa slov lučeneckej primátorky v zlom stave a s najväčšími meškaniami práve kvôli nevyhovujúcemu stavu tratí.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa potešia: Medzi investičnými prioritami sú aj železničné trate pri Lučenci
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Ministerstvo dopravy a výstavby SR pripravilo v úzkej spolupráci s Útvarom hodnoty za peniaze Ministerstva financií strategický dokument, ktorým sa bude riadiť rezort pri príprave a realizácii infraštruktúrnych projektov. Ide o metodiku a zoznam Priorít v obnove a rozvoji železničnej infraštruktúry. Informovala o o tom lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

Analytici Hodnoty za peniaze navrhli metodiku, na základe ktorej vznikol zoznam prevažne projektov obnovy a revitalizácie existujúcej železničnej siete. Výber priorít zohľadňuje kritériá a dopravné hľadisko, stav trate a spoločenský prínos projektov.

„Do zoznamu priorít je zaradená aj revitalizácia tratí Lučenec – Fiľakovo a Zvolen – Lučenec. Ide o úseky, ktoré sú v zlom stave a s najväčšími meškaniami práve kvôli nevyhovujúcemu stavu tratí. V zozname je uvádzaný žiadaný rok realizácie 2025,“ uviedla Pivková.

Ako dodala, úlohou rezortu dopravy a správcu železničnej infraštruktúry – Železníc Slovenskej republiky je teraz pripraviť a zverejniť záväzný Harmonogram priorít a v spolupráci s Ministerstvom financií zabezpečiť potrebné finančné zdroje na jeho realizáciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM