Jakub Forgács Kultúra

Chcete si vyrobiť vlastný šperk či vypálenú dózu? V Lučenci môžete predviesť svoje schopnosti

Ak máte šikovné ruky a radi skúšate nové veci, máme pre vás tip. Tvorivé dielne v Lučenci dajú príležitosť všetkým záujemcom. Kedy sa budú konať?

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vyrobiť vlastný šperk či vypálenú dózu? V Lučenci môžete predviesť svoje schopnosti
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Keramické dózy a šperky z organzy budú vyrábať účastníci tvorivých dielní, ktoré sa uskutočnia 9. a 10. mája v priestoroch Novohradského osvetového strediska (NOS) v Lučenci. O podujatiach informovala lektorka Eva Srníková.

„Prvá dielňa je zameraná na výrobu šperkov z organzy, čo je prírodná alebo syntetická textília, ktorá sa používa na dekoračné účely. Dajú sa z nej vytvárať jednoduché brošne, po vystrihnutí požadovaného tvaru stačí jej okraje začistiť nad plameňom,“ načrtla Srníková.

V druhej dielni sa účastníci zamerajú na výrobu keramických dóz. „Budeme ich tvoriť dvoma technikami, modelovaním z plátov, alebo modelovaním z valčekov. Dózy vypálime a potom si ich tvorcovia môžu dekorovať,“ uviedla lektorka s tým, že takéto dózy sa dajú využiť napríklad ako stojany na perá a ceruzky.

Na tvorivé dielne v lučeneckom NOS, ktoré sa začínajú o 15:00, nie je potrebné objednávať sa vopred, stačí iba prísť v niektorom zo stanovených termínov. „Záujemcovia ani nemusia prísť presne na začiatok tvorivých dielní, môžu sa pridať kedykoľvek v ich priebehu do 17.00,“ uzavrela Srníková.

Čítajte tiež:

Plány policajtov v Lučenci a okolí vás už nemusia zaskočiť: Dôležitý dátum, ktorý je dobré mať v kalendári!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM