Správy

Chladné počasie vydrží už len pár dní: Cez víkend sa poriadne oteplí

Upršané počasie, silný vietor a v niektorých oblastiach dokonca sneženie. Tak by sa dalo v skrate charakterizovať aktuálne počasie na Slovensku. To by sa však mohlo už o niekoľko dní zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Chladné počasie vydrží už len pár dní: Cez víkend sa poriadne oteplí
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Pohľad von oknom nenaznačuje, že by sme sa mali nachádzať v polovici mája. Chladné počasie prekvapilo mnohých, silný vietor robí problémy. Aby toho nebolo málo, v niektorých oblastiach Slovenska dokonca nasnežilo. Tešiť sa však môžeme na oteplenie.

„Chladnejšie počasie by na našom území malo zotrvať až do konca pracovného týždňa. Stále sa totiž nachádzame v relatívne chladnejšom vzduchu. Otepľovať sa bude najmä počas víkendu,“ informuje portál imeteo.sk.

Nad Škandináviou sa má aktuálne nachádzať rozsiahla tlaková výš. Práve od nej závisí prúdenie v našej oblasti. „Postupne sa toto prúdenie bude meniť na východné a neskôr na južné. Postupne tak budú rásť aj teploty na našom území,“ predpovedá imeteo.sk.

Do konca pracovného týždňa by teploty nemali prekročiť +20 °C.

Ako však predpovedá imeteo.sk: „Zmena príde cez víkend, kedy by teploty na našom území mohli rásť až k hodnote +25 °C a z teplotného podnormálu sa dostaneme do teplotného nadnormálu. Teplé počasie je tak už na dohľad.“

Foto: ilustračné

Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM