Jakub Forgács Krimi

Číslo, ktoré vyráža dych: Policajti chytili muža (35) podozrivého zo 44 vlamačiek!

Môžu si obyvatelia už konečne vydýchnuť? Policajti dnes oficiálne oznámili, že zadržali muža, ktorý sa pravdepodobne dopustil od augusta až 44 krádeží vlámaním.

Ilustračný obrázok k článku Číslo, ktoré vyráža dych: Policajti chytili muža (35) podozrivého zo 44 vlamačiek!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, podozrivý je 35-ročný muž z Maďarska.

Muža zadržali policajti v pondelok o 3:30. V týchto dňoch polícia pracuje na dokumentovaní a dokazovaní trestných činov, čo bude trvať pravdepodobne aj niekoľko mesiacov. „Muž bol obvinený z prečinov krádeží vlámaním, porušovania domovej slobody a marenia výkonu úradného rozhodnutia. V minulosti bol už trestaný a okrem iného mal zákaz na štyri roky vstupu do mesta Rimavská Sobota,“ povedala Vašková.

Vlámania do rodinných domov v meste Rimavská Sobota, ale aj v okolitých obciach začala polícia dokumentovať v auguste. Vystrašení obyvatelia začali uvažovať o vlastných opatreniach, ako sa pred krádežami brániť. Minulý týždeň zorganizovala komisia pre verejný poriadok v Rimavskej Sobote spoločné stretnutie s políciou, na ktorom sa dohodli na spoločných krokoch. Do spolupráce sa zapojili aj zložky policajného prezídia. Ako dnes odznelo na tlačovej besede, policajti už v tom čase boli mužovi na stope a pravdepodobne by ho chytili aj bez mimoriadnych opatrení.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM