Ľubomíra Karmanová Samospráva

Cykloturisti sa majú na čo tešiť: Lučenecká samospráva si dala dôležitý cieľ

Ciele samosprávy na najbližšie mesiace sa dotknú aj cykloturistov. Aj keď v našom regióne zatiaľ nemajú ideálne podmienky, postupom času chce samospráva venovať pozornosť aj tejto oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Cykloturisti sa majú na čo tešiť: Lučenecká samospráva si dala dôležitý cieľ
Zdroj: TASR

Úspech cyklobusu, ktorý premával v letných mesiacoch na trase Lučenec – Ábelová potvrdil, že Lučenčania majú o cykloturistiku záujem. Tunajšie podmienky však nie sú pre cykloturstov vyhovujúce a tak si samospráva dala za cieľ vyznačiť takmer 300 kilometrov nových cyklotrách. „Zatiaľ čakáme na grantové výzvy, keďže tento projekt je dosť finančne náročný. Pripraujeme projektovú dokumentáciu, aby sme mohli rýchlo reagovať,“ informoval zástupca primátorky Pavol Baculík.

Ako ďalej dodal, v budúcnosti by mali v našom regióne vzniknúť cyklotrasy s rôznou náročnosťou. „Nové cyklotrasy by mali byť napojené na už jestvujúce. Jedna z nich by mala viesť až do Ipolytarnóc,“ doplnil zástupca primátorky.

Niekoľko nových trás by malo byť podľa viceprimátora vyznačených už do konca tohto roka. „Ide o pyktogramy pre cyklistov vyznačené na komunikáciách,“ vysvetlil Baculík s tým, že na vyznačenie trasy Lučenec – Rároš, už majú aj finančné prostriedky, kým na trasu Lučenec – Halič je pripravená projektová dokumentácia a čaká sa na výzvy.

Cykloturistov by mohla potešiť aj správa, že obľúbený cyklobus je už plánovaný aj do rozpočtu na budúci rok. „Okrem cyklobusu do Ábelovej, ktorý už užívatelia poznajú, by sme chceli pridať aj ďalšie cyklobusy na iné smery,“ prezradil na záver Baculík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM