Boris Macko Kultúra

David Koller, Adam Ďurica aj tanečníci. Dni mesta Lučenec odhalili lákadlá!

Už o pár dní to vypukne! Mesto Lučenec usporiada, ako býva zvykom, Dni mesta. Pozrite si kompletný program osláv, prebiehajúcich na troch pódiách!

Ilustračný obrázok k článku David Koller, Adam Ďurica aj tanečníci. Dni mesta Lučenec odhalili lákadlá!
Zdroj: Mesto Lučenec

Na Lučenecké hodovanie, alebo Dni mesta, sa môžeme tešiť aj tento rok. Ponuka podujatí je už tradične bohatá, stačí si len vybrať. Na svoje si prídu naozaj všetci. Obsadenie umelcov, spevákov, folkloristov, hudobných skupín, či športovcov je vynikajúce. Oslavy sa začnú už vo štvrtok 18. augusta 2016 od 15:00 a skončia v nedeľu 21. augusta 2016.

Tri pódiá

O tom, že organizátori mysleli na všetko, svedčí aj fakt, že dianie sa bude odohrávať na troch pódiách. A – pódium, čiže hlavné pódium, nájdete na Námestí republiky. Úvodný večer bude patriť rocku – vystúpia revivalové kapely aj lučenckí rockoví muzikanti. O 18:00 sa slávnostným narazením pivného suda oficiálne začne Lučenské hodovanie a Lučenčanom bude slávnostne predstavená aj zvučka mesta.

Okrem iných tu v piatok vystúpi Dychová Hudba Brezno, lučenecká skupina ESO, či ďalší muzikanti z nášho mesta a regiónu. Napódiu odovzdajú aj ocenenia mesta Lučenec. Najväčšími ťahákmi budú určite vystúpenia speváka Adama Ďuricu a David Koller Band. Tohto velikána českej hudobnej scény netreba veľmi predstavovať. Všetko zavŕši pred polnocou Julo alias Python s Music video oldies party.

Nuda tu nebude ani počas soboty. Pripravené je folklórne dopoludnie s ľudovou hudbou B. Szaboa a folkórnym súborom Ipeľ. Predstavia sa aj ďalšie hudobné žánre, či už pôjde o rock, gospel, či funky. Nebude chýbať ani žrebovanie hodnotných cien v tombole a večer oživí samba pochod aj vystúpenie samba bubeníkov a tanečníkov.

Obrovská tanečná párty

B – pódium, nazvané aj rozprávkové, privíta najmenších v cirkusovom šapitó pri mestskom úrade. Pestrý program pre deti začne vo štvrtok od 13:00 vystúpením známeho míma Miroslava Kasprzyka. Po ňom sa predstaví Bábkové divadlo na rázcestí a Divadlo pod balkónom. Štvrtkové podujatia pre deti uzavrie svojím vystúpením mím a klaun Cirque de Soleil Juraj Benčík.

Na druhý deň vystúpia opäť obaja spomínaní mímovia, no pridajú sa k nim aj Divadlá Actores a CESPOM. Predstaví sa aj Wolfie – Sranda banda kúzelná šou.

C – pódium – Truck stages, budú na Masarykovej ulici. V sobotu tu od 21:00 odštartuje na troch tanečných pódiách – dvoch kamiónoch a jednom veľkom tanečnom stane V. Mega street dance party Všetkých tanca chtivých rozhýbu lučeneckí DJ-i, na druhom kamiónovom pódiu zase DJ-i z Banskej Bystrice. V cirkusovom šapitó odznejú melódie z celého sveta.

Zo sobotňajších sprievodných podujatí možno spomenúť Výstavu veteránov na Kubínyiho námestí, či maratónsky beh Lučenec – Salgótarján. V nedeľu sa potešia hlavne deti, v Mestskom parku ich od 10:00 do 20:00 privítajú indiáni či kovboji a o 14:00 slávnostne odhalia vyrezávané sochy z projektu Uhádni rozprávku.

Čítajte tiež:

FOTO: Lučenec bude mať nových obyvateľov: Rozprávkové bytosti

FOTO: Jedinečný klenot Lučenca. 5 dôvodov, pre ktoré sa oplatí navštíviť synagógu

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM