Rôzne

Decembrová programová nádielka: Vychutnajte si vianočné trhy, zabehajte po sviatkoch

December má svoje čaro. Nielen krásnou prírodou či duchovným predvianočným rozmerom. Záver roka už tradične patrí adventu, trhom i mestskému behu.

Ilustračný obrázok k článku Decembrová programová nádielka: Vychutnajte si vianočné trhy, zabehajte po sviatkoch
Zdroj: Dnes24.sk

Úvod mesiaca bude patriť ďalšiemu ročníku literárneho festivalu a autorskému čítaniu popredných diel. Podujatie MEDZIHMLA sa uskutoční 2. decembra. Miesto a čas: Tančiareň Franz, 16:00 h.

Mikuláš a trh šikovných rúk

Mikuláš nezabudne ani na malých Lučenčanov 6. decembra. Známe postavičky Lolo a Piškót budú spolu s deťmi čakať na Mikuláša, čerta a anjela v uliciach mesta. Námestie republiky, 16:00 h.

Krok za krokom za svojim cieľom – 8. decembra sa na Základnej škole Farská lúka o 10:00 h uskutoční beseda s brankárom Patrikom Le Giangom a koučom Matejom Halajom.

GIPSY ČÁVE – Jedinečný koncert so skvelou muzikou na vás čaká 8. decembra o 20:00 h v Empóriu, T. G. Masaryka 7, Lučenec.

Vianočný trh šikovných rúk, ručne robené vianočné výrobky, ozdoby, darčeky nájdete 9. decembra v Mestskej tržnici o 8:00 hodine.

12. decembra sa na Lučenčanov teší Miro jaroš – Tešíme sa na ježiška! Vianočný koncert pre celú rodinu v podaní známeho speváka Mira sa uskutoční v Synagóge o 17:00 h.

Dobroty na trhoch

Ani tento rok nebudú chýbať v meste vianočné trhy s pravou predvianočnou atmosférou. Pochutiť si na cigánskej, klobáskach či čo-to nakúpiť môžete 14. – 15. decembra. Námestie republiky 8:00 h.

Atmosféra minuloročných Vianoc v Lučenci
8
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: Mesto Lučenec

Predvianočná hudba

15. decembra je pripravené Svieť svetlo svieť… Ekumenické stretnutie pri príležitosti blížiacich sa Vianoc. Námestie republiky 17:00 h.

O deň neskôr 16. decembra vám zahrá a zaspieva Alena Čermáková & Corna Musica. Predvianočný koncert šansoniérky Aleny Čermákovej, spojený s čítaním ŽALMOV KRÁĽA DÁVIDA, prebásnenými významným slovenským básnikom Milanom Rúfusom, v gitarovom a akordeónovom prevedení. Synagóga 17:30 h.

Zberateľské burzy starožitností a kuriozít, zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov môžete nájsť 17. decembra v Mestskej tržnici v čase 7:00 – 12:00 h.

18. decembra je v pláne Slovensko Advent, unikátny projekt Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS), ktorý spája umenie a kultúru s ušľachtilým charitatívnym rozmerom. V Lučenci sa predstaví kapela Queer Jane, s moderátorom Jánom Žgravčákom a projekt Včelí kRaj. Synagóga 19:30 h.

Šport a zábava v meste

Štefana oslavujú mnohí Lučenčania každý rok behom. 26. decembra sa uskutoční jubilejný Vianočný beh mesta Lučenec. Štart je pred Divadlom B.S. Timravy o 9:00 h.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM