Aktualizované Michaela Mozolányová Krimi

Desivé chvíle v lese: Mužovi (47) privalil kmeň nohu, lekára spúšťali z kabíny vrtuľníka

Mužovi (47) ktorý v lese privalil kmeň stromu nohu a potreboval rýchly prevoz do nemocnice. Na mieste museli zasahovať záchranári s vrtuľníkom. Lekára po prílete k miestu nehody spustili z kabíny vrtuľníka. Prípad už preverujú policajti.

Ilustračný obrázok k článku Desivé chvíle v lese: Mužovi (47) privalil kmeň nohu, lekára spúšťali z kabíny vrtuľníka
Zdroj: TASR

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice prijali dnes predpoludním požiadavku na zásah pri lesnom úraze. Lesnému pracovníkovi (47) v blízkosti obce České Brezovo v okrese Poltár privalil kmeň stromu dolnú končatinu a bol potrebný rýchly a šetrný prevoz do nemocnice.

„Lekára po prílete k miestu nehody spustili z kabíny vrtuľníka pomocou palubného navijaka, mužovi v teréne zafixoval dolnú končatinu a nabalil ho do horizontálnej siete,“ informovala Zuzana Turočeková hovorkyňa Air Transport Europe.

Ako dodala, pacienta spolu s lekárom vytiahol z lesného terénu vrtuľník na lane, počas medzipristátia ho preložili na palubu vrtuľníka a previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

Prípad už v týchto chvíľach prešetrujú aj muži zákona. „Preverujeme to ako podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví,“ hovorí pre náš portál, krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM