Šport

Deti budú súťažiť na Čokoládovej tretre, na zozname je i Lučenec

Deti od šesť do 11 rokov si zmerajú svoje sily na bežeckých pretekoch Čokoládová tretra, ktoré sa uskutočnia na Slovensku v štyroch mestách.

Ilustračný obrázok k článku Deti budú súťažiť na Čokoládovej tretre, na zozname je i Lučenec
Zdroj: Facebook

Čokoládová tretra začala v stredu (16.5.) v Bratislave, pokračuje vo štvrtok v Košiciach, 18. mája v Lučenci a 23. mája si zasúťažia deti aj v Dubnici nad Váhom.

Na detskú šprintérsku súťaž sa v tohtoročnom druhom ročníku prihlásilo vyše 1200 detí, najväčší záujem organizátori zaznamenali práve v Košiciach, kde sa na preteky prihlásilo až 500 detí.

„Tento záujem je o to cennejší, že sa pretekov zúčastní až 32 škôl a klubov z východného Slovenska, ktoré v posledných rokoch trpelo menším záujmom o atletiku. Čokoládovej tretry sa v Košiciach zúčastní až 19 škôl mimo Košíc,“ hovorí riaditeľ pretekov Stanislav Návesňák.

Čoko týždeň

Tieto atletické preteky sú určené pre deti od šesť do 11 rokov a majú v Čechách už 50-ročnú tradíciu. Ich cieľom je pritiahnuť deti k atletike, umožniť im spoznať svoje vzory a okúsiť atmosféru svetového atletického podujatia, mítingu Zlatá tretra v Ostrave.

Po minuloročnej zahraničnej premiére Čokoládovej tretry v Košiciach, sa v roku 2018 rozšíria preteky nielen do ďalších slovenských miest, ale aj do Poľska.

„Ako ambasádor som videl už veľa pretekov a viem, že je to o radosti. O radosti z pohybu a športu. Videl som množstvo nadšených, odhodlaných detí a ich rodičov. Každoročne sa teším na ďalšie zážitky a dúfam, že raz z tých malých športovcov vyrastú nové osobnosti svetovej atletiky. Snažíme sa im proste pomôcť,“ povedal viacnásobný majster sveta, olympijský víťaz a svetový rekordér v hode oštepom Jan Železný.

Čokoládový Lučenec

Krajské kolo Čokoládovej tretry Slovensko v Lučenci sa uskutoční v piatok 18. mája od 9.30 hod v športovom areáli pri ZŠ L. Novomeského.

Najlepší traja z krajského kola postupujú do slovenského finále, ktoré sa uskutoční 1. júna v Košiciach. Do superfinále v Ostrave sa dostanú dvaja najlepší z každej disciplíny. Superfinále je súčasťou medzinárodného atletického míting IAAF World challenge Zlatá Tretra.

Štartovné a vstupné je ZDARMA! Disciplíny a kategórie pre rok 2018, zvlášť chlapci a dievčatá:

  • 100 m ročník 2011 – 2012 a mladší
  • 200 m ročník 2009 – 2010
  • 300 m ročník 2007 – 2008

Čokoládovú Tretru Slovensko 2018, organizuje z poverenia SSK Vítkovice a MAC REDOX Lučenec, Stredoslovenský Atletický Zväz a Atletika Košice o.z. Prihlášky, propozície a podrobné info nájdete TU.

Foto: ilustračné, FB Čokoládová tretra Slovensko

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM