Šport

Detská tour Petra Sagana 2018 odštartuje v Lučenci

Detská Tour Petra Sagana je projekt pre deti, ktoré môžu ukázať svoje cyklistické schopnosti i zručnosti a zmerať si sily s rovesníkmi nie len z okolia, ale aj celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Detská tour Petra Sagana 2018 odštartuje v Lučenci
Zdroj: NovoCK TRIAL Lučenec

Lučenec bude už po tretíkrát dejiskom súťaže, ktorá nesie meno najznámejšieho slovenského cyklistu. To, že sa etapa detskej tour opäť zorganizuje v Lučenci, je veľkým úspechom.

Organizátori sa totiž snažia dejiská jednotlivých etáp každoročne obmieňať. Po druhej zorganizovanej etape v Lučenci prekvapil organizátorov Peter Zánický, mládežnícky tréner Petra Sagana a organizátor celej súťaže.

Podľa neho krásny lučenecký park, spokojnosť účastníkov a dobrá práca organizačného tímu ho presvedčili, že Lučenec bude opäť zárukou kvality a sám chcel navrhnúť, aby sa preteky po tretíkrát vrátili do Lučenca.

Organizátormi podujatia sú Cyklistická Detská tour, Občianske združenie NovoCK Lučenec, mesto Lučenec, ZŠ M. R. Štefánika Lučenec.

Malý Lučenčan vyhral v triale aj svetové a európske poháre
17
Galéria
Zdroj: NovoCK TRIAL Lučenec

Súťaž bude prebiehať 25. marca 2018 v areáli Mestského parku v Lučenci; od 8.00 hod. do 10.00 hod. sa uskutoční prezentácia a o 10.30 hod. začne štart kategórie Baby, ostatné kategórie (Mikro, Mili, Mini, Mladší Žiaci/Žiačky, Starší Žiaci/Žiačky) budú štartovať následne.

„Prihlásiť sa je možné cez online prihlasovací systém alebo osobne počas prezentácie 24. marca 17:00 – 18:30 a v deň konania súťaže 25. marca 8:00 – 10:00 v reštaurácii Biela Labuť v Mestskom parku,“ informovala Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky.

Súťaž sa teší stále väčšiemu záujmu. Tradične nebudú chýbať ani sprievodné akcie. Na deti budú čakať rôzne súťaže či maľovanie na tvár, maskot Saganka, občerstvenie a stánky s cyklistickou tematikou.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM