Ľubomíra Karmanová Správy

Diaľnica o 25 rokov? Obrovská vlna nevôle aj medzi mestskými poslancami!

Správa o posunutí výstavby diaľnice až o 25 rokov, pobúrila nielen obyvateľov nášho regiónu, ale aj poslancov mestského zastupiteľstva. Ich reakcie nenechali na seba dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku Diaľnica o 25 rokov? Obrovská vlna nevôle aj medzi mestskými poslancami!
Zdroj: TASR

V uplynulých dňoch Národná diaľničná spoločnosť dospela k rozhodnutiu, ktoré by malo posunúť výstavbu rýchlostnej cesty R2 až o 25 rokov. Táto správa pobúrila Lučenčanov. Ich reakcie si môžete prečítať TU!

Posunutie výstavby o celé štvrťstoročie by podľa viacerých malo závažný dopad na náš región. „Pokiaľ viem, investor, ktorý má teraz prísť do priemyselného parku v Lučenci, deklaroval to, že ide vyrábať betónové prefabrikáty, ktoré súvisia s výstavbou R2. Čo sa stane, ak tento investor odskočí?“ obáva sa poslanec mestského zastupiteľstva v Lučenci Jozef Oravec.

Zároveň kritizuje aj nezvládnutý lobing zo strany príslušných okresných miest. „Myslím si, že táto informácia mala tak isto, ako rimavskosobotského primátora, zalarmovať aj minimálne členov petičného výboru, ktorého členkou je aj primátorka mesta Lučenec. Všeobecný rozvoj nášho mesta sa odvíja práve od R2,“ dodáva.

Na túto závažnú správu reagoval aj poslanec Dušan Ilčík. „Všetky dotknuté obce a mestá by mali rázne vyjadriť protest smerom k vláde a to akýmkoľvek spôsobom. Použiť všetky nátlakové, demokratické spôsoby, ktoré by viedli k zmene takéhoto rozhodnutia. NDS nemôže sama od seba dospieť k takémuto rozhodnutiu. Zodpovedná za to je táto vláda,“ myslí si.

Poslanec Branislav Hámorník, ktorý je zároveň aj prednostom Okresného úradu v Lučenci a poslancom BBSK považuje toto rozhodnutie diaľničnej spoločnosti len za rozhodnutie úradu. „Dúfam, že táto vec sa zmení. Verím, že toto rozhodnutie bude prehodnotené možno aj vládou. My ako región sa, samozrejme, musíme brániť. Túto vec budeme konzultovať aj v rámci poslancov samosprávneho kraja, aj poslancov mesta a budeme sa snažiť toto rozhodnutie zvrátiť,“ dodal.

Ako obrovskú tragédiu toto rozhodnutie vnímajú aj poslankyňa Eva Balážová a poslanec Vojtech Lauko. „To je veľká katastrofa, musí sa celý región dať do kopy a urobiť všetko preto, aby toto rozhodnutie zrušili,“ vyjadrila sa Balážová. S jej vyhlásením sa stotožňuje aj poslanec Lauko. „Toto je obrovská tragédia. Mňa to veľmi mrzí a je to veľmi zlé. Jednoznačne sa budeme snažiť, keď aj protestom, alebo akokoľvek toto rozhodnutie zvrátiť,“ povedal na margo rozhodnutia diaľničnej spoločnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM